24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Θεσσαλονίκη....Συλλήψεις για λαθρεμπόριο καυσίμων - Πάνω από 15.000 ευρώ η φοροδιαφυγή



Συνελήφθησαν δύο άντρες ηλικίας 48 και 38 ετών και μια 38χρονη γυναίκαΣε συλλήψεις για λαθρεμπόριο μεγάλης ποσότητας καυσίμων προχώρησε στη Θεσσαλονίκη η Οικονομική Αστυνομία Βορείου Ελλάδας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο άντρες ηλικίας 48 και 38 ετών και 38χρονη γυναίκα, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται επιπλέον ένας ημεδαπός και ένας υπήκοος Αλβανίας, ιδιοκτήτης και συνιδιοκτήτης οχήματος μεταφοράς υγρών καυσίμων, αντίστοιχα, οι οποίοι αναζητούνται.

Μετά από καταγγελία στο Κέντρο Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων επικαθήμενο όχημα μεταφοράς καυσίμων, όπου επέβαινε ο 48χρονος συλληφθείς και το οποίο μετέφερε ποσότητα υγρών καυσίμων.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο στο όχημα, οι τέσσερις από τις οκτώ δεξαμενές του περιείχαν 14.250 λίτρα υγρών καυσίμων, για τα οποία δεν επεδείχθησαν από τον οδηγό τα νόμιμα παραστατικά για την κατοχή και διακίνησή τους (δελτίο αποστολής ή άλλο νόμιμο συνοδευτικό έγγραφο).

Επίσης, προέκυψε ότι μέρος των υγρών καυσίμων επρόκειτο να παραδοθεί στο συγκεκριμένο πρατήριο, ενώ άμεσα αναζητήθηκαν και συνελήφθησαν η 38χρονη ιδιοκτήτρια και ο 38χρονος υπάλληλος του πρατηρίου.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμάται, ότι υπερβαίνουν το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ. Το βυτιοφόρο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του καυσίμου κατασχέθηκε.

Επίσης από το πρατήριο υγρών καυσίμων λήφθηκαν φορολογικά στοιχεία προκειμένου να διενεργηθεί πλήρης φορολογικός έλεγχος και πραγματοποιήθηκε ποσοτική καταμέτρηση των υγρών καυσίμων. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές για τον προσδιορισμό και την οριστική βεβαίωση των διαφυγόντων δασμών και φόρων.


Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου