24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Ξεκινούν 1/9 οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Δέλτα


Ξεκινούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Δέλτα. 

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά
από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ., στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Διαβατών (Αγίου Γεωργίου 9, Διαβατά, τηλ. 2310-782358 -απέναντι από το Κ.Α.Π.Η Διαβατών).

Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) έτη αντί για τρία (3) και δίνεται απολυτήριο ισότιμο με το απολυτήριο του δημόσιου γυμνασίου. Το σχολείο λειτουργεί τις απογευματινές ώρες 16:30 – 20:20, στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Εχεδώρου, στη Δημοτική Κοινότητα Διαβατών. 

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι τα εξής:

1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

2. Τίτλος σπουδών (απολυτήριο δημοτικού ή πιστοποιητικό σπουδών γυμνασίου)

«Ο Δήμος Δέλτα στηρίζει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, τους εκπαιδευτικούς και όσους φοιτούν σ’ αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη γνώση. Επιπλέον, ο Δήμος βοηθά έμπρακτα γιατί γίνεται σπουδαία δουλειά στο ΣΔΕ των Διαβατών. Η μάθηση είναι μια διαδικασία που δε σταματά ποτέ. Και ο τόπος μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ από μορφωμένους πολίτες. Πολίτες που μπορούν να αναζητήσουν το φως στο σκοτεινό τούνελ της κρίσης, να αναζητήσουν δημιουργική διέξοδο για τους ίδιους και για το κοινωνικό σύνολο» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος, καλώντας τους πολίτες που εμπίπτουν στο πεδίο του ΣΔΕ να εγγραφούν κα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας έκλεισε δύο χρόνια λειτουργίας και στις 29 Ιουνίου 2016 γιόρτασε την αποφοίτηση των πρώτων 36 μαθητών του, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ήδη εγγραφεί σε επαγγελματικό λύκειο. 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι απόφοιτοι των ΣΔΕ μπορούν να συνεχίσουν στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο).

Οι κύριοι στόχοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας είναι να ολοκληρώσουν οι ενήλικες την υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να βελτιώσουν τη θέση τους στον χώρο της δουλειάς τους.

Το πρόγραμμα σπουδών του ΣΔΕ είναι ευέλικτο και ανοικτό επιτρέποντας να επαναπροσδιορίζονται συνεχώς οι στόχοι και να τροποποιείται το περιεχόμενο ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων. Οι μέθοδοι διδασκαλίας είναι καινοτόμες και στηρίζονται στον διαφορετικό τρόπο που προσλαμβάνουν τη γνώση οι ενήλικες καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Οι εκπαιδευόμενοι αξιολογούνται με περιγραφικά – ποιοτικά σχόλια για τις επιδόσεις τους αλλά και τη συνολική τους πορεία.


Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

- Ελληνική Γλώσσα 

- Μαθηματικά 

- Πληροφορική 

- Αγγλική Γλώσσα
- Κοινωνική Εκπαίδευση 

- Περιβαλλοντική Εκπαίδευση 

- Φυσικές Επιστήμες 

- Αισθητική Αγωγή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2310-782358 (4.30 μ.μ.-8.15 μ.μ.), κιν. 6973-099010, κ. Χρήστο Άνδρα – διευθυντή ή στο email: sdedelta@sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου