24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Ο Κώστας Μπακογιάννης αδειάζει τον Πατούλη για τα κρούσματα ελονοσίας




Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης..


 σχετικά με τον σάλο που έχει ξεσπάσει για τα κρούσματα ελονοσίας. Όπως επισημαίνει, μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένα και μόνο κρούσμα τον Αύγουστο
του 2015 σε αλβανό υπήκοο. 



«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε σε σχέση με την «Καραντίνα των Δήμων Χαλκιδέων και Θηβαίων λόγω ελονοσίας», με σκοπό την πλήρη καταγραφή και αποτύπωση των πραγματικών διαστάσεων του θέματος διευκρινίζει τα εξής:

1. Από το 2012 έως σήμερα έχει καταγραφεί ένα και μοναδικό εγχώριο περιστατικό ελονοσίας στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

2. Το περιστατικό καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2015, στην Αλβανία και αφορά σε ξένο υπήκοο.

3. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, που έχει την αποκλειστική, βάσει του νόμου, ευθύνη για τη διαχείριση του ζητήματος, εκτιμά, για το συγκεκριμένο περιστατικό, ότι θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα μεταξύ των περιοχών Μουρικίου και Λουκισίων όπου κινήθηκε ο ξένος υπήκοος.

4. Για αυτό το λόγο το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αποφάσισε ό,τι κατά το τρέχον διάστημα στις «επηρεαζόμενες περιοχές από ελονοσία» μεταξύ άλλων περιοχών της Ελλάδας ανήκουν:

- Η Τ.Κ. Λουκισίων του Δήμου Χαλκιδέων και όχι ο Δήμος Χαλκιδέων συνολικά.

- Η Τ.Κ. Μουρικίου (Μουρίκι και Πλατανάκια) του Δήμου Θηβαίων και όχι ο Δήμος Θηβαίων συνολικά.

5. Η πρακτική αυτή ακολουθείται κυρίως για τη διευκόλυνση των υπηρεσιών αιμοδοσίας στη λήψη των αντίστοιχων μέτρων για την ασφάλεια του αίματος, με ειδικό ενδιαφέρον στους επαναπατριζόμενους ταξιδιώτες από τις περιοχές αυτές και σαφώς δεν πρέπει να γεννά καμία περαιτέρω ανησυχία.

6. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών εξελίσσεται ήδη κανονικά και συστηματικά από το Μάρτιο του 2016, σε χρόνο και κατά τρόπο απόλυτα σύμφωνο με τις επιταγές της Εθνικής Νομοθεσίας και της επιστήμης της Δημόσιας Υγείας.

7. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παραμένει σε εγρήγορση και οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση του κοινού για κάθε περαιτέρω πληροφόρηση.

8. Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να αξιολογούν ψύχραιμα τα δημοσιεύματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία λανθασμένων και συνεπώς επιβλαβών εντυπώσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου