ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Θεσσαλονίκη....Ξανά στους δρόμους από αύριο Τρίτη τα λεωφορεία ΟΑΣΘ


Οι εργαζόμενοι στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν ότι αίρουν την επίσχεση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας, την 23/8/2016, δηλαδή από αύριο, Τρίτη, εν όψει της συνάντησης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την

 Πέμπτη στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείο Εργασίας κ. Ανδρ.Νεφελούδη, μετά από πρόσκλησή του, παρουσία και της Γ.Γ. του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Θ.Πέρκα, με θέμα την καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου τους Δημήτρης Τσερμενίδης, η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασης των εργαζομένω, ενώ επισημαίνει ότι "δηλώνουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας εάν διαπιστώσουμε ότι μας εμπαίζουν".

Όπως μας διευκρίνισε ο Δημήτρης Τσερμενίδης, "είχαμε πει ότι αυτό που ζητάμε είναι επιτέλους να καθίσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων. Αφού αυτό ορίστηκε για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, στο γραφείο του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη και με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Θεοπίστη Πέρκα. εμείς δεν θα μπορούσαμε να αθετήσουμε τα λεγόμενά μας".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του σωματείου σημείωσε: "αύριο το πρωί θα πάμε κανονικά στα δικαστήρια και εκεί θα αποφασίσουμε εάν τελικά προχωρήσουμε στις αγωγές, που είχαμε αποφασίσει να καταθέσουμε το πρωί, ως απάντηση στην νομική κίνηση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ".

Υπογραμμίζεται ότι στόχος της σύσκεψης την προσεχή Πέμπτη, είναι να δοθεί ένα πρόγραμμα από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΘ για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Τονίζεται ότι στους 2.300 εργαζομένους του ΟΑΣΘ οφείλονται 6,3 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δεν κυκλοφορούν αστικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς οι εργαζόμενοι είχαν προκηρύξει από τις 19/8 συνεχόμενη επίσχεση εργασίας από σήμερα, Δευτέρα.