24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Καγκελάριος Αυστρίας... Δεν γίνεται να μαζεύουμε όλους τους πρόσφυγες σε ελληνικά νησιά..


O ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν....


τόνισε στην αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ», πως μακροπρόθεσμα δεν γίνεται να συλλέγουμε σε ελληνικά νησιά όλους εκείνους που προτίθενται σε φυγή.

Πρόσθεσε πως τώρα η ενσωμάτωση προηγείται της...
μετανάστευσης, η οποία «πρέπει να περιοριστεί περαιτέρω καταβάλλοντας μεγαλύτερες προσπάθειες για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξουν προγράμματα βοήθειας για τις χώρες προέλευσης».

«Δεν μπορούμε να κατασκευάζουμε ένα "φρούριο Ευρώπη" και να παραβλέπουμε το τι συμβαίνει στα σύνορά μας, για το οποίο φέρουμε και εμείς ευθύνη. Θα προσπαθήσουμε να φθάσουν ταχύτερα τα προγράμματα βοήθειας και τα κέντρα υποδοχής στη Βόρεια Αφρική», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα «γιατί στη Βόρεια Αφρική και όχι στην Ευρώπη», ο ίδιος απαντά πως «ακριβώς στη Βόρεια Αφρική, κατά το τουρκικό πρότυπο», συμπληρώνοντας πως «μακροπρόθεσμα δεν γίνεται να συλλέγουμε σε ελληνικά νησιά όλους εκείνους που προτίθενται σε φυγή».

Κατά την άποψη του Αυστριακού καγκελάριου, πρόσφυγες οι οποίοι διασώζονται στη θάλασσα θα πρέπει να επιστρέφονται μόνον σε ασφαλείς χώρες, κάτι που, όπως παρατηρεί, δεν είναι ίσως πάντα εύκολο, ωστόσο είναι εφικτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου