24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Σκάνδαλο τύπου Κοσκωτά σε εξέλιξη με τον Καλογρίτσα να παίρνει 127,6 εκατ. ευρώ δάνεια από της Τρ. Αττικής



Συμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας περιλαμβάνει σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις των επιχειρήσεων του κ. Καλογρίτσα.

Αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού το πόρισμα της ΤτΕ αναφέρει πως συνολικά ο κ. Καλογρίτσας έχει λάβει δάνεια ύψους 127, 6 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από αυτά από το 2011 έως το 2014 οι επιχειρήσεις του κ. Καλογρίτσα έλαβαν ..
δάνεια 55 εκατ. ευρώ, το 2015 50 εκατ ευρώ ενώ εντός του τρέχοντος έτους έχουν λάβει 22,6 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται μάλιστα πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του σταθμού λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών οι εταιρείες Καλογρίτσα έλαβαν ποσό 15 εκατ. ευρώ.

Ο Alpha στο ρεπορτάζ του σημειώνει παράλληλα πως είχαν εγκριθεί δάνεια ακόμη 19 εκατ. ευρώ τα οποία όμως «πάγωσαν» μετά από παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑLPHΑ, η χρηματοδότηση του Χρ. Καλογρίτσα πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα προνομιακό καθεστώς, το οποίο συνιστά τουλάχιστον σοβαρή παρατυπία αν όχι παρανομία, τόσο για την τράπεζα όσο και για τον ίδιο το δανειολήπτη.

Ο έλεγχος της Τραπέζης της Ελλάδος για τη φετινή χρονιά και ειδικά για τα δάνεια των 22,6 εκατ. ευρώ που πήρε ο κατασκευαστής, φέρεται να εντοπίζει παράνομες και παράτυπες πρακτικές από την πλευρά των υπευθύνων της τράπεζας Αττικής αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις από την πλευρά του επιχειρηματία σχετικά με το τελευταίο δάνειο των 15 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα το πόρισμα επισημαίνει ότι οι εξασφαλίσεις των δανείων είναι ανεπαρκείς έως χαριστικές και βασίζονται κυρίως στην ανάληψη δημοσίων έργων. Παράνομη θεωρείται σπο την ΤτΕ η επιστροφή κεφαλαίου από τις δυο εταιρείες που έδωσε την δυνατότητα στον κ. Καλογρίτσα να πάρει τα χρήματα και να να χρησιμοποιήσει όπως όλα δείχνουν για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Σημειώνεται τέλος πως ο Γιάννης Στουρνάρας από την περασμένη Πέμπτη ζήτησε την απομάκρυνση του εκπροσώπου του βασικού μετόχου της Τράπεζας Αττικής, Κώστα Μακέδου του ΤΣΜΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου