ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Βερολίνο.....Νεκρός πρόσφυγας από πυρά αστυνομικώνΗ αστυνομία αρχικά κλήθηκε στο κέντρο φιλοξενίας στο κέντρο του Βερολίνου, προκειμένου να συλλάβει έναν 27χρονο πρόσφυγα, ο οποίος φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά μια εξάχρονη σε κοντινό πάρκο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. 
Ωστόσο, τη στιγμή που ο ύποπτος, στον οποίο είχαν περαστεί χειροπέδες, μεταφερόταν στο περιπολικό, ένας άλλος πρόσφυγας βγήκε από το κέντρο προσφύγων κρατώντας ένα μαχαίρι και κινήθηκε εναντίον του υπόπτου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο Ιρακινός, πιθανόν ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, φώναξε: «Δεν θα φύγεις ζωντανός μετά από αυτό» όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Αγνόησε τις επανειλημμένες εκκλήσεις που του έγιναν να σταματήσει, και συνεπεία αυτού πολλοί αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του» εξήγησαν σε ανακοινώσεις τους η εισαγγελία αλλά και η αστυνομία.

Βαριά τραυματισμένος, ο 29χρονος Ιρακινός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τις ίδιες πηγές. 

Όπως συμβαίνει κάθε φορά που χρησιμοποιούνται πυροβόλα όπλα από στελέχη της, η αστυνομία διεξάγει εσωτερική έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. 

Καθώς πολλά γερμανικά ΜΜΕ εγείρουν ερωτήματα για την αντίδραση των αστυνομικών, ο Μπόντο Πφάλτσγκραφ, επικεφαλής του συνδικάτου που εκπροσωπεί τους αστυνομικούς στο Βερολίνο, υπερασπίστηκε τις ενέργειές τους, επιμένοντας στο ότι είναι υποχρεωμένοι να «εμποδίζουν» πράξεις αυτοδικίας και ότι αναγκάστηκαν να αντιδράσουν σε μια «κατάσταση δυνητικά επικίνδυνη για την ασφάλειά τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ