ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Οριστικό χαστούκι στην πολιτική συνταγογράφησης φαρμάκων του ΒορίδηΗ Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ακύρωσε οριστικά την επιβολή πλαφόν στη συνταγογράφηση 

των δραστικών ουσιών ανά ιατρό, που είχε επιβάλει ο Μάκης Βορίδης ως υπουργός Υγείας της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η απόφαση του ανώτερου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, αφορά
το σκέλος ως προς τον καθορισμό των μηνιαίων ανά γιατρό ελάχιστων ποσοστιαίων ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών (off-patent και γενόσημα). Η επιβολή του πλαφόν είχε «παγώσει» από τον Ιούνιο του 2014, κατόπιν προσωρινής διαταγής του τότε προέδρου του ΣτΕ, Σωτήρη Ρίζου.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ζητώντας την αναστολή και ακύρωση της απόφασης του τότε υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για «τον καθορισμό ελαχίστων ποσοστιαίων ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας και καθορισμό ορίου δαπάνης συνταγογράφησης φαρμάκων».