24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Επιστρέφουν στην Αθήνα, χωρίς συμφωνία οι υπουργοί…


Δεν επιβεβαιώθηκαν κάποιες κυβερνητικές εκτιμήσεις ότι σήμερα θα είχαμε συμφωνία με τους δανειστές. Στην Αθήνα επιστρέφει το κυβερνητικό επιτελείο που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων τα ξημερώματα.

Παρότι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν
 ότι θα γινόταν μια συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών σήμερα, κάτι τέτοιο τελικά δεν θα γίνει. Πηγές αναφέρουν, μάλιστα, ότι η επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ και στον πρόεδρο της Κομισιόν, έβαλε τέλος στη διαπραγμάτευση.
«Ολοκληρώθηκε η δια ζώσης διαπραγμάτευση. 

Απομένουν δύο έως τρία ζητήματα σε εκκρεμότητα, που τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί». Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών για τις επαφές που είχαν οι υπουργοί στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς, ενώ το κυβερνητικό κλιμάκιο επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, με τον Αλέξη Τσίπρα να κινεί τα νήματα από τη Ρώμη όπου και βρίσκεται με αφορμή την επετειακή Σύνοδο για τα 60 χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση.


Στόχος άλλωστε της Αθήνας είναι να πιέσει για πολιτικές αποφάσεις και γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση επιδιώκει και τη ρητή αναφορά στην ανάγκη υπεράσπισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, απομακρύνοντας έτσι το κλίμα που καλλιεργήθηκε αναφορικά με τα περί απειλής για βέτο.

Η απόσταση πάντως που χώριζε έως και χθε;ς τις δύο πλευρές έμοιαζε μεγάλη και φαινόταν να απομακρυνόταν η δυνατότητα για τεχνική συμφωνία ως τις 7 Απριλίου και τα πάντα να μετατίθενται για πολύ αργότερα και συγκεκριμένα για το Eurogroup της 22ας Μαΐου.

«Υπάρχει κάποιο φως» ανέφεραν χθες το απόγευμα ευρωπαϊκές πηγές, χωρίς να αφήνουν, μεγάλα περιθώρια αισιοδοξία. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση στα ζητήματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές.

Μάλιστα, άλλες ευρωπαϊκές πηγές, με δεδομένες τις μεγάλες διαφορές κυρίως στα εργασιακά και στις συντάξεις, ανέφεραν ότι το ζητούμενο, ρεαλιστικά, ήταν ένα μίνιμουμ συμφωνίας, που θα επιτρέπει την επιστροφή στην Αθήνα των ξένων τεχνοκρατών, την ίδια ώρα που στην Αθήνα παρατηρητές, με μεγάλη εμπειρία 

από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, τόνιζαν ότι θα ήταν σαφής ένδειξη προόδου η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων την επόμενη εβδομάδα. Πάντως για την ώρα παραμένει αβέβαιο αν θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.