Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Ματωμένη Κυριακή των Βαΐων στην Αίγυπτο: Δύο βόμβες σε εκκλησίες - 45 νεκροί


Ματωμένη Κυριακή των Βαΐων για τους Χριστιανούς της Αιγύπτου σήμερα, καθώς δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες Κοπτών στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια, κόστισαν την ζωή σε 45 ανθρώπους προς το παρόν, ενώ περισσότεροι από 150 είναι οι τραυματίες.

 Και οι δύο επιθέσεις έγιναν την ώρα που στις εκκλησίες βρίσκονταν δεκάδες Χριστιανοί προκειμένου να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία. 

Για το μακελειό ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος, με μήνυμά του που μεταδόθηκε από το λεγόμενο «πρακτορείο ειδήσεων» που χρησιμοποιεί, το AMAQ.

Δύο βίντεο - ντοκουμέντα από τις επιθέσεις, που αποτυπώνουν τις πολύνεκρες εκρήξεις, δείχνουν τις σοκαριστικές σκηνές.

Στο βίντεο από την επίθεση αυτοκτονίας στον Άγιο Μάρκο της Αλεξάνδρειας, φαίνεται ένας μαυροντυμένος άντρας να περνά το δρόμο και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η εικόνα «σκεπάζεται» από μια κόκκινη φλόγα: Ο άντρας έχει αυτοεκραγεί και έχει παρασύρει στο θάνατο 18 τουλάχιστον ανθρώπους, τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Νωρίτερα, στην πόλη Τάντα, κοντά στο Δέλτα του Νείλου μια βόμβα εξερράγη μέσα στην εκκλησία των Κοπτών, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 27 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10:00 μέσα στην κοπτική εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου) της Τάντα.


Η στιγμή της έκρηξης καταγράφηκε σε βίντεο που τραβήχτηκε στο εσωτερικό της εκκλησίας. Ενώ η χορωδία του ναού ψάλλει, ξαφνικά χάνεται η εικόνα και ακούγεται ο εκκωφαντικός θόρυβος της βόμβας που εκρήγνυται. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του βίντεο από τις αρχές, το υλικό μεταδίδεται από μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου.Η έκρηξη στην εκκλησία Κοπτών στην Αλεξάνδρεια έγινε λίγες ώρες αργότερα. 


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καμικάζι ήθελε να μπει μέσα στην εκκλησία, όπου βρίσκονταν δεκάδες πιστοί και να πραγματοποιήσει εκεί το σχέδιό του. Όμως ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκεί αντιλήφθηκε πως ήταν ύποπτος και τον εμπόδισε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και αυτός, όταν ο άντρας ανατινάχθηκε.