24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Ένας απίστευτος Θρύλος, πάτησε με 74-62 την Εφές μέσα στην Πόλη


Αυτά τα κάνει μόνο ο Μπασκετικός Ολυμπιακός. Ένας απίστευτος Θρύλος, πάτησε με 74-62 την Εφές μέσα στην Πόλη και την Τρίτη θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Final 4 στο ΣΕΦ! Εκεί έχασε μια φορά, αλλά τώρα θα είναι διαφορετικά. Ευκαιρία οι Τούρκοι να μάθουν για τα καλά το νόμο του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός αρνήθηκε να φύγει με σκυμμένο κεφάλι για άλλη μία φορά

 από το «Αμπντί Ιπεκτσί» και με έναν ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ Σπανούλη νίκησε 74-62 την Αναντολού Εφές, οδηγώντας τη σειρά στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι στο ΣΕΦ, την προσεχή Τρίτη (2/5), που εκεί θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Final Four της Ευρωλίγκας.


Οι «ερυθρόλευκοι»… πόνεσαν πολύ από τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά, στο δεύτερο η άμυνά τους βελτιώθηκε κατακόρυφα, τα τρίποντα έμπαιναν (12/26 συνολικά) και με τον αρχηγό τους σε ρόλο… μαέστρου, που ήταν και πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, έφυγαν με το μεγάλο «διπλό». 

Άλλους 11 πόντους πρόσθεσε ο Πρίντεζης, ενώ στους 10 σταμάτησε ο Γκριν. Από την ομάδα του Περάσοβιτς, τη μεγαλύτερη «ζημιά» έκανε ο Γκρέιντζερ, καθώς είχε 17 πόντους και 8 ριμπάουντ.
Το ματς

Την ίδια αρχική πεντάδα με το τρίτο παιχνίδι χρησιμοποίησε και σ’ αυτό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και συγκεκριμένα τους Μπιρτς, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Μάντζαρη. Πολύ κακό ξεκίνημα έκαναν στην αναμέτρηση οι «ερυθρόλευκοι», αφήνοντας τον Γκρέιντζερ να τους κάνει ό,τι θέλει και όχι μόνο να διατηρεί μπροστά τους Τούρκους, αλλά να τους πηγαίνει στο +10 (16-6), ύστερα από τέσσερα λεπτά παιχνιδιού. 

Στη συνέχεια, το σχήμα με Παπαπέτρου, Παπανικολάου και Σπανούλη στον «1» έκοψε τον ρυθμό της Εφές και με σωστές επιλογές στην επίθεση, οι πρωταθλητές Ελλάδας συμμάζεψαν την κατάσταση (18-14), στα δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ωστόσο, τα πολλά και απανωτά λάθη που ακολούθησαν από τους «ερυθρόλευκους» στον εναπομείναντα χρόνο, συν τον ορεξάτο Ερτέλ που ήρθε από τον πάγκο, έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του Περάσοβιτς να κλείσει την περίοδο στο +7 (21-14).

Λύση στο μαρκάρισμα του Ερτέλ δεν μπορούσε να βρει ούτε στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός, με τον Γάλλο να δημιουργεί για λογαριασμό της Εφές και εκείνη να ξεφεύγει στο +13 (27-14). Με ένα σχήμα Γιανγκ, Αγραβάνη, Παπανικολάου, Γκριν και Γουότερς, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ισορροπήσουν ξανά 

την κατάσταση, ανεβάζοντας παράλληλα και τα ποσοστά τους στην περιφέρεια, με τη διαφορά να πέφτει στους έξι πόντους (29-23). Όμως, στη συνέχεια οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου επέτρεψαν αρκετά επιθετικά ριμπάουντ στους γηπεδούχους και αφού δεν μπορούσαν να σταματήσουν ξανά τον Γκρέιντζερ, εκείνοι διατηρούνταν μπροστά (35-29). Περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι Γκριν και Σπανούλης έφεραν το ματς στον πόντο (36-35), με τις δύο βολές του Οσμάν να διαμορφώνουν το 38-35.

Ένας πολύ συγκεντρωμένος αμυντικά ο Ολυμπιακός και πάρα πολύ «καυτός» έξω από τα 6,75μ. μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά για πρώτη φορά στο ματς (40-43). Στη συνέχεια, ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε κατακόρυφα, με τους «ερυθρόλευκους» να εξακολουθούν να ελέγχουν την κατάσταση από την περιφέρειά τους (48-52), αλλά για άλλη μία φορά τα μπλακ άουτ στο αμυντικό ριμπάουντ, βοήθησαν την Εφές να επιστρέψει (52-52), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Στον εναπομείναντα χρόνο, ο Πρίντεζης κρατούσε μπροστά τους πρωταθλητές Ελλάδας (54-55), με το παιχνίδι να «κολλάει» στο τελευταίο λεπτό και αυτό να βολεύει τους Πειραιώτες, οι οποίοι έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι.

Με καλές άμυνες του Αγραβάνη στον Μπράουν μπήκε στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός, με τους Παπαπέτρου και Γουότερς να τον στέλνουν από την άλλη στο +7 (54-61), στα πρώτα τρία λεπτά. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν… ταχύτητα, αλλά η… σκυλίσια άμυνα ήταν εκεί, με την Εφές να τα έχει… χάσει τελείως. 

Μάλιστα, περίπου στα μισά επέστρεψε και ο Σπανούλης στο παρκέ και αφού άρχισε να «χορεύει» την άμυνα των Τούρκων, η διαφορά όχι διατηρούνταν για τους Πειραιώτες, αλλά πήγε στο +11 (57-68), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς. Η ομάδα του Περάσοβιτς ήταν αδύνατο να αντιδράσει, με τον Γκριν να βάζει την υπογραφή του με τρίποντο από τη γωνία για το +13 (58-71), στα δύο λεπτά πριν τη λήξη. Πλέον, το νερό είχε μπει στο… αυλάκι για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έφυγε θριαμβευτής από την Πόλη, με το τελικό 74-62.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 38-35, 54-55, 62-74