24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση οδεύει σε λαϊκή ετυμηγορία υπό συνθήκες ρήξης και ακραίας πόλωσης



Η κυβέρνηση διατηρεί μια πολεμική κατάσταση, διαμορφώνοντας εσωτερικούς εχθρούς, σχολίασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του διοικητή της ΤτΕ, αλλά και για τη δήλωση του Π. Ρήγα, ότι πρέπει να ελεγχθούν όλοι οι πρώην διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος για το πως έφτασε η χώρα
ως την χρεοκοπία, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η συγκρότηση μετώπων, ποιοι είναι με το «ναι», ποιοι είναι με το «όχι», ποιοι είναι υπέρ της κυβέρνησης, ποιοι είναι κατά, ποιοι είναι με την Ευρώπη, ποιοι είναι κατά της Ευρώπης, είναι μια βασική επιλογή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.

«Στο συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά ο εταίρος οι ΑΝΕΛ έχουν συντριβεί. Δημοσκοπικά αυτό καταγράφεται. Όταν συγκροτούν μέτωπα δημοψηφισματικού χαρακτήρα, δεν εννοώ αυτό καθ’ αυτό το δημοψήφισμα, αλλά την λογική η οποία αποτυπώνεται και στην καθημερινότητα και μπορεί να αποτυπωθεί και σε δημοσκοπήσεις, αλλοιώνονται οι καταστάσεις και οι εικόνες».

Όπως εξήγησε, «ο κ. Τσίπρας αναζητά πάντα το κοινό του, το ακροατήριο του στην αντισυστημική πλευρά της ελληνικής κοινωνίας, στην αντιευρωπαϊκή δηλαδή κατά βάθος, στην πλευρά η οποία ήταν πάντα ένα προνομιακό πεδίο γι’ αυτόν, μόνο που δεν τον βολεύει καθόλου γιατί έτσι δεν μπορεί να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος και επικεφαλής μιας σοβαρής κυβέρνησης, η οποία θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και αυτό είναι το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει».

«Το πολιτικό αφήγημα του κ. Τσίπρα μεταλλάσσεται διαρκώς» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος. «Από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το σκίσιμο των μνημονίων και την μονομερή διαγραφή του χρέους, φτάσαμε στην αποδοχή του τρίτου μνημονίου, στην διαπραγμάτευση για το τρίτο plus μνημόνιο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ και ήδη έχει γίνει αποδεκτό το τέταρτο μνημόνιο χωρίς δάνειο, το μνημόνιο μετά το μνημόνιο, μετά τον Ιούλιο του 2018. Αυτό δεν δυσκολεύει ιδιαίτερα τον κ. Τσίπρα, αρκεί τα μέτρα να ληφθούν μετά το ’19 ή από το ’19 και μετά, να αφορούν δηλαδή την επόμενη κυβέρνηση, να μην υπάρχουν πρακτικές επιπτώσεις από την εφαρμογή των μέτρων του τετάρτου μνημονίου κατά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο προσδοκούν να ακούν ακόμη την εξουσία, να νέμονται ακόμη την εξουσία».

«Άρα πρόκειται για μια απόλυτη μεταστροφή, μόνο που όπως έχω πει, είναι στροφή μιάμισης φοράς, δηλαδή εκατόν ογδόντα μοίρες συν ενενήντα, πάει στη μέση ώστε να ξαναγυρίσει στο ίδιο σημείο του αδιεξόδου, δημιουργεί όμως μέσα στην κοινωνία εκείνες τις τάσεις οι οποίες είναι εθνικολαϊκιστικές, σκληρά ευρωσκεπτιστικές, αντιευρωπαϊκές, στην πραγματικότητα εκμεταλλεύεται ένα στοιχείο απόγνωσης που υπάρχει και η κοινωνία από ένα σημείο και μετά αυτονομείται ακόμη και από τις επιλογές της κυβέρνησης. Γιατί διαμορφώνεται αυτή η τάση ότι ‘δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, μπορούμε να αυτοκτονήσουμε ελευθέρως’, δηλαδή η σύγκρουση είναι ανάμεσα στο ένστικτο αυτοσυντήρησης, που εκφράζει ένα σημαντικό ποσοστό της ελληνικής και μια αυτοκτονική τυφλή διάθεση, που εκφράζει ένα άλλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας και ο κ. Τσίπρας βρίσκεται με το ένα πόδι στο ένα και το ένα πόδι στο άλλο».

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε, μεταξύ άλλων, ότι «εάν πρόκειται κάποια στιγμή να φτάσει σε λαϊκή ετυμηγορία θα φτάσει πιστεύω μέσα από αλλαγή του πλαισίου, μέσα από αλλαγή του κλίματος, υπό συνθήκες, οι οποίες θα είναι συνθήκες ρήξης, ακραίας πόλωσης, χωρίς σεβασμό στους θεσμούς». «Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται με το κόμμα του και όχι μόνο με τους βουλευτές του, διαπραγματεύεται και με ένα μέρος της κοινωνικής του βάσης, με αυτούς που έχουν φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά παραμένουν στο μαύρο κουτί της αδιευκρίνιστης ψήφου. Δεν κάνει εξωτερική διαπραγμάτευση, κάνει μόνο εσωτερική. Και βέβαια ακόμη και αν κλείσει η αξιολόγηση, θα ξανανοίξει λόγο αδυναμίας εφαρμογής και θα είμαστε πάντα σ’αυτό το φαύλο κύκλο».