24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Βόρεια Κορέα: Θα συντρίψουμε ανηλεώς τις ΗΠΑ


Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας, δήλωσαν σήμερα ότι θα “συντρίψουν αδίστακτα” τις ΗΠΑ, εάν η Ουάσιγκτον επιλέξει να επιτεθεί, καθώς αρμάδα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με επικεφαλής αεροπλανοφόρο, κατευθύνεται στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.

“Οι ΗΠΑ και οι ναυτικές τους δυνάμεις, θα λάβουν την πιο σκληρή απάντησή μας, χωρίς οίκτο, μη επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν, “ μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, επικαλούμενο ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

Στο μεταξύ, η Κίνα, η μόνη σύμμαχος της Βόρειας Κορέα, η οποία όμως είναι αντίθετη στο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιόνγκγιανγκ, ζήτησε να υπάρξουν διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μια ειρηνική επίλυση και την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.

«Η στρατιωτική ισχύς δεν μπορεί να λύσει το θέμα», δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι.

Από την πλευρά του ο Τραμπ προειδοποίησε χθες ότι οι ΗΠΑ μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι θεωρεί πως το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας αποτελεί πρόβλημα και αυτό θα διευθετηθεί.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι περιμένει από την Κίνα να ασκήσει πίεση στην Πιονγκγιάνγκ για να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συμφωνίες για τα πυρηνικά όπλα. Αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε ότι θα λύσει το πρόβλημα αν η Κίνα δεν συμβάλει.

Σε αυτό ήρθε και η αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν, με το Κρεμλίνο να εκφράζει την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης γύρω από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση του. Παράλληλα, καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Στο μεταξύ τα μέσα ενημέρωσης στην Ιαπωνία μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως θα λάβει όλες τις προφυλάξεις σχετικά με μια πιθανή νέα πρόκληση από τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei, η ιαπωνική κυβέρνηση συζήτησε μεταξύ άλλων πώς θα μπορέσει να απομακρύνει τους περίπου 57.000 Ιάπωνες που ζουν στη Νότια Κορέα, αλλά και πώς θα αντιμετωπίσει την πιθανή εισροή προσφύγων από τη Βόρεια Κορέα, μεταξύ των οποίων ενδέχεται να είναι πράκτορες και κατάσκοποι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε ότι η Ιαπωνία έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται σχέδια για να αντιμετωπίσει μια πιθανή κρίση στην κορεατική χερσόνησο από τον Φεβρουάριο, μετά τη συνάντηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε με τον Τραμπ.