24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Eξοντωτική η φορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων



«Δυστυχώς για τη χώρα το υψηλό πράγματι πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 δεν είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς προσπάθειας στην οικονομία, με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξοντωτική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Με αυτή τη θέση η κυρία Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική. Σχολιάζοντας το πλεόνασμα είπε ότι «δεν συνδέεται με την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, όταν οι έλεγχοι το 2016 σημείωσαν ιστορικό χαμηλό».

«Δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών πλησιάζουν τα 100 δις ευρώ, οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία τα 18 δις ευρώ και τα κόκκινα δάνεια εκτοξεύονται στα 110 δις ευρώ» τόνισε και προσέθεσε:

«Με τέτοια προέλευση, δυστυχώς αυτές οι επιδόσεις δεν μπορούν να επαναληφθούν. Σε κάθε περίπτωση το κεντρικό ζητούμενο της χώρας είναι η ανάπτυξη που μεταξύ των άλλων καθιστά ρεαλιστικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Θέμα όπου οι επιδόσεις της κυβέρνησης του κ Τσιπρα είναι πραγματικά θλιβερές. Αυτές οι επιδόσεις έφεραν το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων 9 δις ευρώ και αυτές κυρίως είναι ο λόγος που μπαίνουν οι συντάξεις κ το αφορολόγητο στην προκρούστεια κλίνη των πρωτογενών πλεονασμάτων».