24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Σπείρα Ρουμάνων είχε ανατινάξει το ΑΤΜ στις Σέρρες


Η σπείρα έκανε διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της χώρας

Οι... πρωτοπόροι στις διαρρήξεις ΑΤΜ με τη μέθοδο της ανατίναξης, ήταν μια σπείρα Ρουμάνων που είχαν αρπάξει μεγάλο χρηματικό ποσό από ένα μηχάνημα ανάληψης στον Λευκώνα Σερρών, στις 4 Οκτωβρίου του 2016. Τρία από τα μέλη της ταυτοποιήθηκαν, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Η σπείρα, στην οποία ανήκαν οι δυο άνδρες ηλικίας 30 και 31 χρόνων και η 31χρονη γυναίκα, δρούσε από το καλοκαίρι του ίδιου έτους κάνοντας διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι τρεις έχουν συλληφθεί γι' αυτές και κρατούνταν σε διάφορες φυλακές. Στην ανατίναξη του ΑΤΜ με τη μέθοδο Plofkraak, όπως είναι γνωστή η έκρηξη μέσω της διοχέτευσης εύφλεκτου αερίου, τους βοήθησαν και άγνωστοι συνεργοί τους, πιθανότατα συμπατριώτες τους που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

Οι δράστες είχαν φτάσει στο μηχάνημα που βρισκόταν μέσα σε οικίσκο με τρία οχήματα και, αφού προκάλεσαν την έκρηξη, κατάφεραν να αρπάξουν 84.290 ευρώ και να εξαφανιστούν. Η δικογραφία που που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών Ρουμάνων και των αγνώστων συνεργών τους με κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, εμπρησμό και έκρηξη σε βαθμό κακουργήματος, υποβλήθηκε από την Ασφάλεια στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.