ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Εξάρχεια: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών λίγο πριν την συγκέντρωση των αστυνομικών


Συγκέντρωση στη Πλατεία Εξαρχείων πραγματοποιούν αυτή την ώρα αντιεξουσιαστηκές οργανώσεις.


Να υπενθυμίσουμε ότι στο ίδιο σημείο έχουν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη (22/6) οι αστυνομικοί.

Οι αντιεξουσιαστές πιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

Συμμετέχουμε και καλούμε στην συγκέντρωση – μικροφωνική Αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων Πέμπτη 29 Ιουνίου 5μμ, στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές του ελληνικού κράτους ένωσαν τις δυνάμεις τους ξεκινώντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Μαΐου. Στο κείμενο έναρξης της κινητοποίησής τους χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Εμείς οι κρατούμενοι που βρισκόμαστε αποφασίζουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ξεπερνώντας τους τεχνητούς διαχωρισμούς που θέλουν να μας επιβάλλουν με βάση την εθνικότητα και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις που έχουμε ή δεν έχουμε για να διεκδικήσουμε μια σειρά αιτημάτων που μας αφορούν όλους και που αποτελούν μέτωπα πάλης που έρχονται σε ρήξη με την αυστηροποίηση της σωφρονιστικής πολιτικής.»

Τα αιτήματα των κρατουμένων αφορούν το νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει το πότε και πώς θα βρίσκουν το δρόμο προς την ελευθερία τους και έχουν ως εξής:

1. Μονιμοποίηση των διατάξεων του νόμου 4322/2015, που αφορούν στις υπο όρους αποφυλακίσεις, χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις.

2. Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στο θεσμό τον αδειών.

3. Κατάργηση του νόμου-έκτρωμα, που αφορά στην αθροιστική έκτιση της ποινής για συγκεκριμένα αδικήματα εντός των "σωφρονιστικών" καταστημάτων, κατά τη διάρκεια της άδειας ή μετά την παραβίασή της.