24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.....το Κατάρ έχει αγοράσει πολλές εταιρίες στην Τουρκία και μετέχει σε αυτές, δίνοντας άφθονη οικονομική βοήθεια στον Ερντογάν

Η στάση που τήρησε ο Ταγίπ Ερντογάν στην κρίση του Κατάρ, σπεύδοντας να υποστηρίξει το μικρό αλλά πάμπλουτο εμιράτο της Μέσης Ανατολής, εξηγείται από τις στενές οικονομικές σχέσεις που διατηρεί μαζί του η Τουρκία.


Για την ακρίβεια το Κατάρ έχει αγοράσει πολλές εταιρίες στην Τουρκία και μετέχει σε αυτές, δίνοντας άφθονη οικονομική βοήθεια στον Ερντογάν.

 Η Τουρκία στέλνει
εσπευσμένα στρατό της στο Κατάρ!  

Το γεγονός αυτό είχε σχολιάσει προφητικά και ο πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου Μάικλ Ρούμπιν: ” Άραγε τον καιρό που δεν θα μπορεί ο Ερντογάν να πληρώνει με τα χρήματα του Καταρ, πόσοι πραγματικά θα τον ακολουθήσουν ;”

Αναλυτικά οι οικονομικές σχέσεις του Κατάρ με την Τουρκία κατά τα τελευταία έτη έχουν ως εξής:

Finansbank: Ο όμιλος QNB αγόρασε το 99,81 των μετοχών της Finansbank και άλλαξε το όνομα της τράπεζας σε QNB Finasbank

Digitürk: Η εταιρία αυτή που έχει τα δικαιώματα εκπομπής των αγώνων της Süper Lig, πέρσι πουλήθηκε στην καταριανή εταιρία BeIN Sports.

A Bank: Η The Commercial Bank, η πρώτη ιδιωτική τράπεζα του Κατάρ, αγόρασε όλες τις μετοχές της ABank

Κατασκευαστικές: Τουρκικές κατασκευαστικές εταιρίες, μέχρι τα τέλη του 2015 είχαν αναλάβει στο Κατάρ 118 σχέδια ύψους περίπου 11,6 δις $.

Στα τέλη του 2016 η Τουρκία είχε κάνει εξαγωγές ύψους 421 εκ.$ στο Κατάρ.

Το 30% του ομίλου Boyner αγοράστηκε από Καταριανούς.

O Eτέμ Σαντζάκ-μέλος του ΑΚΡ είναι πρόεδρος του κοινού επιχειρηματικού συμβουλίου Τουρκίας-Κατάρ

Στα τέλη του 2016 το Κατάρ ήταν η 7η χώρα σε επενδύσεις στην Τουρκία.

Οι Şekerbank και Pegasus είχαν έρθει στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό, καθώς ακουγόταν πως πουλήθηκαν σε Καταριανούς.

Το 50% της BMC αγοράστηκε από Καταριανούς.

H εταιρία ÇAYKUR που αποδόθηκε στο Ταμείο Περιουσίας, αναφέρεται πως παρουσιάστηκε ως εγγύηση για να ληφθούν 650 εκ.$ από το Κατάρ.

Μια από τις συμφωνίες Τουρκίας-Κατάρ είναι στον ενεργειακό τομέα. Η εταιρία BOTAŞ και η εθνική πετρελαϊκή εταιρία του Κατάρ, έχουν υπογράψει προσύμφωνο για την εισαγωγή από το Κατάρ LNG.

ΠΗΓΗ:haber.sol.org.tr