24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

ΔΥΣΤΥΧΩΣ το πρόβλημα με την τοκογλυφία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

ΕΝΑΣ απελπισμένος επιχειρηματίας έβαλε φωτιά στο μαγαζί του το έκαψε για να μην πέσει στα χέρια των τοκογλύφων και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία, ομολογώντας την πράξη του και εξηγώντας τους λόγους που τον έφεραν σε απόγνωση.'

ΚΑΠΟΙΟΙ άλλοι επιχειρηματίες που είχαν μπλέξει με τα τοκογλυφικά κυκλώματα αυτοκτόνησαν γιατί δεν

 άντεχαν την καθημερινή πίεση, τις απειλές και τους ξυλοδαρμούς από τους μπράβους.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ το πρόβλημα με την τοκογλυφία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Η πιστωτική ασφυξία οδηγεί πολλούς επιχειρηματίες στο παράλληλο τραπεζικό σύστημα που έχουν στήσει οι τοκογλύφοι σε ολόκληρη τη χώρα.

ΜΙΛΑΜΕ για ένα οργανωμένο μαφιόζικο σύστημα, το οποίο δραστηριοποιείται κάτω από τη μύτη της αστυνομίας και με την ανοχή της κοινωνίας.

ΟΙ τοκογλύφοι καλύπτουν το τραπεζικό κενό και ρημάζουν στην κυριολεξία τους ανυποψίαστους επιχειρηματίες που καταφεύγουν στα τοκογλυφικά δάνεια, στην εναγώνια προσπάθειά τους να διασώσουν τις επιχειρήσεις τους.

ΤΟ πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί αν το τραπεζικό σύστημα δεν αποκαταστήσει τις πιστωτικές γραμμές στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΜΟΝΟ που οι ξένοι τοκογλύφοι φρόντισαν να αποκλείσουν δια παντός τους μικρομεσαίους από το νόμιμο τραπεζικό σύστημα. Με τον Τειρεσία, τον εφιάλτη των οφειλών στο δημόσιο και τα κόκκινα δάνεια, οι μικρομεσαίοι έχουν αποκλειστεί παντελώς απ’ αυτό που λέμε τραπεζικό σύστημα.

ΓΙΑ να επιβιώσουν είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν στη μαφία των τοκογλύφων με αποτέλεσμα να χάνουν στο τέλος και την επιχείρησή τους και ό,τι περιουσιακό στοιχείο έχουν στο όνομά τους ή να παρανομούν ασύστολα και να μην πληρώνουν φόρους και πιστωτές.

ΤΑ εφιαλτικά μνημόνια διέλυσαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και παρέδωσαν τους επιχειρηματίες στη μαφία των τοκογλύφων.

ΑΥΤΗ η κατάσταση απειλεί να διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό, αφού είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι επιχειρηματίες που βρίσκονται όμηροι των τοκογλύφων.

Η ΦΩΤΙΑ που έβαλε ο επιχειρηματίας στο μαγαζί του, που θα του έπαιρναν οι τοκογλύφοι, είναι ένα σκληρό μήνυμα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να διασώσει τους μικρομεσαίους που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης.