ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Δέκα θα είναι τελικά οι υποψήφιοι για την κεντροαριστερά....ΤΕΤΟΙΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ

Λίγη ώρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία τού υπό σύσταση νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, στο γραφείο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου. 

Τους δέκα έφθασαν οι υποψήφιοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το νέο εγχείρημα: Φ. Γεννηματά, Γ. Καμίνης, Γ. Ραγκούσης, Ν. Ανδρουλάκης, 

Στ. Θεοδωράκης, Κ. Γάτσιος, Α. Πόντας, Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Γ. Μανιάτης, Δημήτρης Τζιώτης.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί η πρωτοβουλία που πήρα για την ενότητα και την αναγέννηση της Δημοκρατικής παράταξης παίρνει σάρκα και οστά», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς της, η οποία συνοδευόταν με 1.000 υπογραφές στελεχών που γεννήθηκαν μετά το ’81:

«Η μεγάλη κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Προτεραιότητες μας είναι η ανάπτυξη, οι δουλειές και η προστασία των αδύνατων. Η Νέα Αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Κατέθεσα μαζί και Χίλιες αγωνίες και προσδοκίες νέων ανθρώπων που γεννήθηκαν μετά το 81. Και μια δική μου δέσμευση. Να αγωνιστώ μαζί τους, για μια Ελλάδα με ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στις δυνάμεις της, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαι αισιόδοξη, όλοι μαζί μπορούμε», κατέληξε στη δήλωσή της.


Την υποψηφιότητά τους είχε ανακοινώσει επισήμως νωρίτερα και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης με ανάρτησή του στο Facebook τόνισε πως «Χτίζουμε μια νέα προοδευτική παράταξη, δεν συμμετέχουμε σε «πολιτικό Survivor»».

Ν. Ανδρουλάκης: Σύγκρουση με τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς γνωστοποίησε νωρίτερα ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει:

“Φίλες και φίλοι,

Αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς.

Η δημιουργική προσπάθεια που ξεκινάμε είναι η απαρχή για τη συγκρότηση της παράταξης που φιλοδοξούμε να ηγηθεί στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Τα κόμματα τα γεννούν οι κοινωνικές ανάγκες και όχι οι φιλοδοξίες· και στη χώρα μας οι ανάγκες είναι πολλές. Είναι η ανάγκη των πολλών, έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης, που αναζητεί απαντήσεις και χρειάζεται επειγόντως λύσεις.

Ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας εξαθλιώθηκε, τα εισοδήματα συνεχώς συρρικνώνονται, η ανεργία καλπάζει και οι νέοι φεύγουν. Συνεχίζει να κυριαρχεί η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία.

Το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να θωρακίσει εγκαίρως τη χώρα και στη συνέχεια ένα μεγάλο τμήμα του επένδυσε στη κοινωνική απελπισία, στο διχασμό και όχι στην εθνική συνεννόηση, στη ρεαλιστική αντιμετώπιση της νέας κατάστασης.

Το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό. Η δημοκρατία μας χρειάζεται μια παράταξη που θα σέβεται τους θεσμούς, που θα τη μπολιάσει με σύγχρονες ιδέες και νέο ήθος. Μια παράταξη που θα συγκρουστεί με τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος. Μια παράταξη που θα αγωνιστεί για τη δημιουργία νέων και πολλών ευκαιριών για όλους, με αξιοκρατία και σεβασμό στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Μια παράταξη με αυτόνομη πολιτική δράση. Μια παράταξη που θα νοιάζεται για τη γενιά των γονιών μας και θα οραματίζεται για τη γενιά των παιδιών μας. Η συμμετοχή σας αποτελεί εγγύηση, ώστε η προσπάθεια αυτή να μην εξελιχθεί σε μια ευκαιριακή συγκόλληση δυνάμεων. Γυρίζουμε σελίδα με αυτούς που θέλουν να κάνουν και όχι με όσους θέλουν να γίνουν.

Υπόσχομαι να δουλέψω με αφοσίωση, θάρρος και ειλικρίνεια. Η αλλαγή δεν θα έρθει αν περιμένουμε κάποιους άλλους να τη φέρουν. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται αξιοπρέπεια και ευημερία. Κυρίως όμως χρειάζεται να θυμηθεί ότι το όνειρο μπορεί να σβήσει από τον ορίζοντα μας, την παρακμή και τη μιζέρια”.

Γ. Ραγκούσης: «Δεν συμμετέχουμε σε… πολιτικό Survivor»

Υπέρ της διεξαγωγής κοινών εκδηλώσεων με όλους τους υποψηφίους αρχηγούς τάσσεται με ανάρτησή του στο facebook, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Ραγκούσης​, σημειώνοντας: «Αλίμονο αν δεν πραγματοποιηθεί μία επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση με σύντομες ομιλίες όλων των υποψηφίων. Αλίμονο αν δεν διοργανωθούν συζητήσεις και διάλογος μεταξύ των υποψηφίων σε κάθε περιφέρεια».

«Χτίζουμε μια νέα προοδευτική παράταξη, δεν συμμετέχουμε σε «πολιτικό Survivor»» καταλήγει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Πρώτη ομιλία Στ. Θεοδωράκη

Την πρώτη του ανοιχτή ομιλία μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, προετοιμάζει το επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, θα μιλήσει την Κυριακή, στις 6.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 9.84, στο Γκάζι.

Η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του Ν. Αλιβιζάτου

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείου του νομικού Ν. Αλιβιζάτου επιβεβαιώνονται οι δέκα υποψηφιότητες για την Κεντροαριστερά:

«Μέσα στην ταχθείσα προθεσμία, έθεσαν υποψηφιότητα για την εκλογή τους ως επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, στην ψηφοφορία που διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου –και, αν χρειασθεί, στις 12- οι κκ.:
Νίκος Ανδρουλάκης
Kωνσταντίνος Γάτσιος
Φώφη Γεννηματά
Σταύρος Θεοδωράκης
Γιώργος Καμίνης
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Γιάννης Μανιάτης
Απόστολος Πόντας
Γιάννης Ραγκούσης
Δημήτρης ΤζιώτηςΗ Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας επιφυλάσσεται να επικυρώσει τις υποψηφιότητες, με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει, μετά την κατάθεση από όλους τους υποψηφίους του προβλεπόμενου αριθμού υπογραφών» καταλήγει η ανακοίνωση.