24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Κραυγή απόγνωσης από τον Δήμαρχος Λέσβου....Το νησί βουλιάζει απο τους μετανάστες

«Καμπανάκι κινδύνου» για την αποσυμφόρηση του νησιού από τους χιλιάδες των μεταναστών κρούει με επιστολή του στον υπουργό


 Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Συγκκεριμένα, με επιστολή του στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, την οποία κοινοποιεί

 στον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στον Συντονιστή για το Προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, με 

αφορμή και την αύξηση των προσφυγικών ροών, ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την αποσυμφόρηση του νησιού.Ο κ. Γαληνός αναφέρει στην επιστολή πως είναι «πολύ δύσκολη αλλά και οριακά εκρηκτική η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η διαχείριση των προσφυγικών ροών στο νησί της Λέσβου».

«Οι διαμένοντες σε δομές φιλοξενίας πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο έχουν ξεπεράσει τους 6.000, κάτι που σημαίνει ότι οι υπάρχουσες δομές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν. Η σταθερή αύξηση των αφίξεων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία ενέργεια αποσυμφόρησης, είτε επανεισδοχές, είτε μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα, οδηγεί για μία ακόμα φορά στον εγκλωβισμό ενός μεγάλου πληθυσμού αιτούντων άσυλο στη Λέσβο» σημειώνει.

Επίσης, ο δήμαρχος Λέσβου επισημαίνει στον κ. Μουζάλα: «Το επιχείρημά σας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν σας επιτρέπει τη δημιουργία νέου προαναχωρησιακού κέντρου δεν ευσταθεί. Η Λέσβος έχει ήδη προσφέρει πάρα πολλά στη διαχείριση των προσφυγικών ροών και δεν μπορεί να σηκώσει επιπλέον βάρος.

Η τακτική της αποφυγής λήψης μέτρων έως ότου οι συνθήκες χειροτερέψουν τόσο ώστε να έχουμε ξανά στα χέρια μας μία κρίση δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να γίνει ανεκτή από την τοπική κοινωνία. Μάλιστα, μεταφέρετε τις ευθύνες για την παρούσα κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση, τη στιγμή που έχουμε τονίσει ότι η δημιουργία νέων δομών δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση βιώσιμη λύση.

Η ικανότητα φιλοξενίας της Λέσβου έχει όριο τις σημερινές δομές φιλοξενίας».

«Η κοινωνία της Λέσβου κρατείται όμηρος αυτής της τακτικής, που την εγκλωβίζει σε έναν φαύλο κύκλο κρίσεων με κίνδυνο να επιστρέφει στο σημείο μηδέν κάθε φορά που προσπαθεί να ανακάμψει. Εμείς, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να το επιτρέψουμε. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να εκβιάζει λύσεις με τέτοιο τρόπο και να υποθηκεύει το μέλλον μίας ολόκληρης κοινωνίας.

Με δεδομένες τις αυξημένες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, αλλά και το γεγονός ότι οι δομές τις Λέσβου έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον μέγιστο αριθμό φιλοξενούμενων, απαιτείται άμεση λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί η επαπειλούμενη κλιμάκωση.

Η παρούσα κατάσταση είναι σε οριακό σημείο και η δημιουργία νέας δομής δεν έχει να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην αποσυμφόρηση της Λέσβου» υπογραμμίζει ο κ. Γαληνός. και καταλήγει: «Απευθύνω έκκληση για άμεση και ουσιαστική δράση με τη λήψη μέτρων για την αποσυμφόρηση της Λέσβου προς όφελος τόσο των αιτούντων άσυλο, όσο και των συμπολιτών μας.

Η ευθύνη της διαχείρισης των προσφυγικών ροών και κατά συνέπεια της ευημερίας και της προόδου μίας ολόκληρης κοινωνίας βρίσκεται στα χέρια σας. Ευθύνη την οποία θα αναζητήσουμε σε περίπτωση συνέχισης της αδράνειας».