24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

...«Ρολά» στις Σκουριές αν δεν πάρει την άδεια ως την Πέμπτη

Κατεβάζει ρολά η Eldorado στις Σκουριές αν έως την Πέμπτη δεν έχει πάρει από την κυβέρνηση τη σχετική άδεια, σύμφωνα με τα όσα διαμηνύουν πηγές της καναδικής εταιρείας.

Τελευταία προθεσμία από την Eldorado

Το μήνυμα των Καναδών είναι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από τα όσα είχε δηλώσει ο επικεφαλής της George Burns την περασμένη Δευτέρα, ότι η επίμαχη άδεια των Σκουριών συνεχίζει να αγνοείται, και εφόσον το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν τη χορηγήσει ως μεθαύριο, τότε η εταιρεία θα «σβήσει τις μηχανές της», πρώτα στις Σκουριές, και στη συνέχεια πιθανότατα και στην Ολυμπιάδα.


Σε αυτή την αρνητική εξέλιξη, οι 520 εργαζόμενοι στις Σκουριές θα απολυθούν, ενώ εφόσον δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη, αντίστοιχες επιπτώσεις θα υπάρξουν σε δεύτερη φάση και για το έργο της Ολυμπιάδας, όπου και απασχολούνται συνολικά 900 εργαζόμενοι, εκ των οποίων περίπου 300 σε εργολαβίες.

Τη στάση των Καναδών υπαγορεύουν, όπως λένε πηγές της Eldorado, οι αρνητικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, όπου παρά τις προσπάθειες να βρεθεί μεταξύ χρυσή τομή ανάμεσα στην εταιρεία και την κυβέρνηση και τις όποιες επαφές επιχειρήθηκαν, τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Σαν αποτέλεσμα εντείνονται οι πιέσεις από τους μετόχους της εταιρείας προς τη διοίκηση της Eldorado για δραστικές λύσεις, αφού η επικρατούσα άποψη είναι ότι οι μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης να χορηγήσει τρεις άδειες για την Ολυμπιάδα, δεν είναι παρά προσχηματικές, αποσκοπούν να θολώσουν τα νερά και να δημιουργήσουν εικόνα εκτόνωσης, παρ’ ότι γνωρίζει ότι η άδεια για τις Σκουριές είναι κομβικής σημασίας για ολόκληρο το project.