24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Υεμένη: Για πρώτη φορά υπάρχουν νεκροί μετά από επίθεση των Χούτι σε πλοίο, λένε οι Αμερικάνοι




Τουλάχιστον δύο ναυτικοί σκοτώθηκαν από την επίθεση των ανταρτών Χούτι της Υεμένης στο πλοίο True Confidence, στον Κόλπο του Άντεν, όπως ανέφερε το πλήρωμά του και επιβεβαίωσε ...ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
Νωρίτερα, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι τόνισαν στο CNN, ότι είναι ο πρώτος τραγικός απολογισμός από τις επιθέσεις σε πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, μετά την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ.
Οι δύο ναυτικοί είναι τα πρώτα θύματα αφότου οι Χούτι ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων στην περιοχή αυτήν, τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Άλλοι έξι ναυτικοί τραυματίστηκαν. Το πλήρωμα εγκατέλειψε το σκάφος, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 23 άτομα, 20 ναυτικοί και τρεις ένοπλοι φρουροί. Οι 15 από αυτούς κατάγονταν από τις Φιλιππίνες, τέσσερις από το Βιετνάμ, δύο από τη Σρι Λάνκα, ένας από την Ινδία και ένας από το Νεπάλ.


Λίγο νωρίτερα οι Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη, αναφέροντας ότι έπληξαν το True Confidence με πυραύλους, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. «Η επιχείρηση έγινε αφού το πλήρωμα αγνόησε τα προειδοποιητικά μηνύματα από τις ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χούτι, ο Γιαχία Σαρέα, σε ομιλία του στην τηλεόραση.


Σημειώνεται πως οι Χούτι έχουν εξαπολύσει περισσότερες από 45 επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά εμπορικών πλοίων και πλοίων του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που επιχειρούν στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με Αμερικανούς και δυτικούς αξιωματούχους, τα περισσότερα από τα οποία αναχαιτίστηκαν από αντιτορπιλικά ή «προσγειώθηκαν ακίνδυνα στο νερό».

Το φορτηγό πλοίο True Confidence με σημαία Μπαρμπέιντος με κυπριακή διαχειρίστρια εταιρεία, επλήγη σήμερα από πύραυλο περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού του Άντεν στην Υεμένη, όπως ανέφεραν η πλοιοκτήτρια εταιρεία και η εταιρεία που διαχειρίζεται το πλοίο.


Το πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, συνέχισε τον πλου, αναφέρει η ανακοίνωση των δύο εταιρειών.Υπενθυμίζεται πως ναυτιλιακή πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τρεις ναύτες του πλοίου αγνοούνταν και άλλοι τέσσερις είχαν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.
Από την πλευρά της, η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO ανέφερε πως είχε λάβει αναφορά για ένα συμβάν νοτιοδυτικά του Άντεν, που βρίσκεται κοντά στην είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας. Η ναυτιλιακή πηγή αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Αμυντικός αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε πως καπνός θεάθηκε να βγαίνει το True Confidence. Ο αξιωματούχος, που ζήτησε επίσης ανωνυμία, δήλωσε στο Reuters πως μια σωστική λέμβος θεάθηκε επίσης στη θάλασσα κοντά στο πλοίο.


Το True Confidence ανήκει στην καταχωρημένη στη Λιβερία εταιρία True Confidence Shipping και διαχειρίστρια είναι η εταιρεία Third January Maritime, διατηρώντας και γραφεία στον Πειραιά.

Ανέφεραν πως το πλοίο δεν έχει σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου