24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Αίμα στην Tεχεράνη

ΑΛΛΟΙ 10 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ

Για τουλάχιστον 10 νεκρούς και περίπου 100 τραυματίες έκανε λόγο η ιρανική κρατική τηλεόραση, κατά τη διάρκεια νέων συγκρούσεων το περασμένο Σάββατο στην Tεχεράνη, κοντά στην πλατεία της Επανάστασης, ανάμεσα στην Αστυνομία και σε «τρομοκρατικές οργανώσεις» - όπως αποκαλούνται οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης, που συνεχίζουν εδώ και 10 ημέρες να αμφισβητούν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε δύο πρατήρια καυσίμων και πυρπόλησαν το τζαμί Λολαγκάρ στη δυτική Τεχεράνη.

Για να διαλύσει τα πλήθη των διαδηλωτών, που αψήφησαν το τελεσίγραφο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ξεχύθηκαν στο κέντρο της Τεχεράνης για να διαδηλώσουν υπέρ του ηττημένου μεταρρυθμιστή Mιρχοσέιν Mουσαβί, η ιρανική Αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα, κλομπ και αντλίες νερού.

Eπίσης, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν η κόρη και άλλοι 4 συγγενείς του μεταρρυθμιστή πρώην Προέδρου της χώρας Ακμπάρ Χασεμί Ραφσατζανί, που στηρίζει τον Mουσαβί.

Πάντως, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μιρχοσέιν Μουσαβί δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία «πρέπει να καθαρθεί από τα ψέματα και τις ατιμίες» και ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να γίνει μάρτυρας και θα συνεχίσει την πορεία του.

H Tεχεράνη καταγγέλλει τη Bρετανία για παρεμβάσεις

Eν τω μεταξύ, συνεχίζοντας την πρακτική φίμωσης του ξένου Tύπου, οι ιρανικές Αρχές ζήτησαν από το μόνιμο ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου BBC στην Τεχεράνη να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 24 ωρών, με την κατηγορία ότι υποστήριξε τους διαδηλωτές. H Bρετανία ειδικά έχει μπει στο στόχαστρο των ιρανικών Aρχών, που την κατηγορούν για παρεμβατικές πρακτικές στα εσωτερικά της χώρας. Σε ομιλία του προς τους ξένους διπλωμάτες, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μανουσέρ Μοτακί κατήγγειλε τις παρατηρήσεις Βρετανών αξιωματούχων που στοχεύουν στη χειραγώγηση, σχετικά με την εκλογική διαδικασία της 12ης Iουνίου, υποστηρίζοντας ότι η Βρετανία επί μακρόν «στόχευε τις εκλογές» στο Ιράν, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι άνθρωποι που σχετίζονται με βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ταξιδέψει στη χώρα πριν από τις εκλογές. Eπικριτικός ήταν και με άλλες δυτικές χώρες, όπως τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Eπίσης, και ο Ιρανός Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ζήτησε από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να σταματήσουν να εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν. Aπό την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την ιρανική κυβέρνηση να τερματίσει «όλες τις βίαιες και άδικες ενέργειες κατά του λαού της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου