24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Περικοπές σε όλα. Σφιγμένα ζωνάρια λόγω λιτότητας. Και το κατανοώ. Άντε να κόψεις απ’το γιορτινό τραπέζι, να κόψεις δώρα, να κόψεις γενικά τα χουβαρνταλίκια και ν’αράξεις σπίτι σου παίζοντας με τα κανάλια.

***

Είναι μια νέα φάση της ζωής μας, μια νέα καθημερινότητα που κάθε μέρα που θα περνάει θα γίνεται και πιο επώδυνη.

***

Γέμισε χθες η πόλη από τροχοφόρα και κόσμο. Άνδρες της τροχαίας ρύθμιζαν την κίνηση, ασφυκτικά γεμάτοι οι δρόμοι.

***

Μια εικόνα που προδιαθέτει έναν ανυποψίαστο επισκέπτη να σκεφθεί ότι πρόκειται για μια αγορά ζωντανή που σφύζει από οικονομική δραστηριότητα.

***

Η Κατερίνη εδώ και λίγες μέρες μοιάζει με ελβετική πόλη, όχι βέβαια με κριτήριο τις υποδομές της αλλά το στριμωξίδι στις τράπεζες.

***

Μακάριοι οι Έλληνες. Αξιώθηκαν να γίνουν πελάτες τραπεζών, να’χουν βιβλιάρια, να συναλλάσσονται έστω κι αν σπεύδουν να πάρουν κάποιο ψωρο-επίδομα ή να ταΐσουν την τελευταία στιγμή το θεριό του Τειρεσία.

***

Την ίδια ώρα που η πόλη σφύζει από κόσμο και τα γκισέ των τραπεζών βγάζουν φωτιές, οι καταστηματάρχες χτυπάνε τις τελευταίες αντιπαθέστατες μύγες που συντηρεί η καλοκαιρία. Και δεν είναι σχήμα λόγου.

***

Αγχωμένοι πολίτες παντού, μουτρωμένοι, σκούροι, πίσω από ουρές, κανείς δεν χαμογελάει. Άλλοι μιλάνε μόνοι τους στο δρόμο, άλλοι με κολλημένο το κινητό, άλλοι μετράνε με τα δάχτυλα, άλλοι κορνάρουν, άλλοι σκοντάφτουν. Μαγική εικόνα.

***

Που φτάσαμε! Κανείς δε χαμογελάει. Όλοι είμαστε υποψιασμένοι. Να μη μας κλέψει η τράπεζα, ο έμπορος, να μη μας αρπάξουν τη σύνταξη, να μη μπουκάρουν στο σπίτι ληστές, να μη μας πυροβολήσουν στο δρόμο από κανένα τζιπ, μη πάμε για γρίπη στο γιατρό και βρεθούμε στο χειρουργείο, μη βάλουν διόδια στη γειτονιά μας, μη πούμε καλημέρα σε κανέναν και βρούμε το μπελά μας.

***

Πώς μας κατάντησαν έτσι; Για το σύστημα δεν είμαστε πολίτες ούτε καν ανθρωπάκια. Είμαστε ένα ΑΦΜ, ένας αριθμός δελτίου ταυτότητας, ένας αριθμός λογαριασμού και ενίοτε μια ψήφος.

***

Και τι κάνουμε; Η Αλέκα λέει ανυπακοή. Ρε μπας κι έχει δίκιο; Επειδή όμως αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα σε μια Δημοκρατία του χαβαλέ, ας σφίξουμε μαζί με το ζωνάρι και την ψυχή μας κι ας ξαναβρούμε το χαμόγελο έστω μόνο για μας.

***

Ευχή για τη χρονιά που έρχεται να ξαναβρούμε τη χαρά της ζωής περιφρονώντας όλους όσους μας κατάντησαν έτσι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου