24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

LIVE | Μεγάλη Πέμπτη - Ακολουθία των Αγίων Παθών «Από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών»

Δευτέρα

Ομιλία του πρωθυπουργού στην περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ

 Κοζάνη : Αν υπάρχει αδιέξοδο τότε θα κληθεί να μιλήσει ο λαός δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου
Ψήφο αυξημένης ευθύνης απέναντι στο μέλλον της χώρας, ζήτησε από τους πολίτες στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ο οποίος μίλησε στην περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, που έγινε στην Κοζάνη.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι δικαιολογημένη η οργή των πολιτών....
. και είναι μια πραγματικότητα που την καταλαβαίνει, και κάλεσε τους πολίτες να μην δώσουν την ψήφο τους σε αυτούς που επενδύουν στον φόβο και την ανασφάλεια αλλά να την μετατρέψουν σε δύναμη δημιουργίας και αλλαγών.
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει σταθερά την πορεία της προς την σωτηρία ή αν θα αφήσουμε στην μέση τις αλλαγές και τις θυσίες που κάναμε μέχρι τώρα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και επισήμανε πως αν υπάρχει αδιέξοδο τότε θα κληθεί να μιλήσει ο λαός διότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να σταματήσει την πορεία των αλλαγών είπε ο πρωθυπουργός. Δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει την πορεία για την σωτηρία της χώρας και κατηγόρησε την ΝΔ ότι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία ενώ θα έπρεπε να στηρίξει τις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση, κάνει ότι έκανε και ως κυβέρνηση: άλλα λέει εντός Ελλάδας και άλλα λέει εκτός.
Για την κυβέρνηση της ΝΔ είπε ότι παρέδωσε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια βόμβα με την ελπίδα ότι θα σκάσει στα χέρια της αλλά εμείς όμως, όπως είπε, δεν φοβηθήκαμε και τώρα είμαστε σε πορεία εξόδου από την κρίση.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τους υποψήφιους που θέλουν να στρέψουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές εναντίον των θυσιών που έχουν κάνει μέχρι τώρα και δεσμεύθηκε ότι θα αποκατασταθούν όλες οι αδικίες μόλις βγει η χώρα από την κρίση και ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, είπε, είναι η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.
Αναφερόμενος στις προτάσεις της ΝΔ για έξοδο από την κρίση τις χαρακτήρισε "μαγικές λύσεις" και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έρχεται να «παραμυθιάσει» τον κόσμο με μαγικές λύσεις όπως κάνει η ΝΔ.
Σε ότι αφορά τον Καλλικράτη ο κ. Παπανδρέου είπε ότι έρχεται να σπάσει το πελατειακό κράτος το οποίο είναι στο DNA της συντήρησης και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει και στηρίζει καθαρά πρόσωπα που είναι υπέρ της διαφάνειας, ώστε οι έλληνες να ξέρουν που πάνε τα λεφτά τους.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα θέματα της Δυτικής Μακεδονίας και είπε ότι η περιοχή είναι, μπορεί και πρέπει να παραμείνει ενεργειακό κέντρο μπαίνοντας στην στροφή προς τις νέες, καθαρές και πράσινες μορφές ενέργειας καθώς και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εκτός από το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας η κυβέρνηση θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα και ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Μακεδονίας.
Μίλησε ακόμη για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων της περιοχής.
Τα συμπεράσματα της περιφερειακής σύσκεψης παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία είπε ότι ήταν μεγάλη η συμμετοχή στα τρία εργαστήρια πολιτικής συζήτησης για την αναπτυξιακή, την αγροτική και την κοινωνική πολιτική.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Παπαϊορδανίδης ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής και μεταξύ αυτών η ανεργία, που είπε, ότι βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Στα τρία εργαστήρια πολιτικής συζήτησης συμμετείχαν οι υπουργοί Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Υγείας Α. Λοβέρδος, Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κουτσούκος και Περιφερειακής Ανάπτυξης Π. Ρήγας.
Την ομιλία του πρωθυπουργού παρακολούθησαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πελτσάνικος.
Μικρή ομάδα εργαζομένων της ΔΕΗ είχε συγκεντρωθεί έξω από το εκθεσιακό κέντρο Δ. Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης όπου μίλησε ο πρωθυπουργός και φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης στην ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου