24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Σόιμπλε: «Εάν η Ελλάδα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, δεν θα την απογοητεύσουμε»


«Μεγάλη ευκαιρία» για την Ελλάδα είναι η ανάληψη της προεδρία της Ε.Ε., σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προβαίνει σε ενθαρρυντικά σχόλια, την ώρα που τα γερμανικά μέσα κάνουν λόγο για «σπαρτιατική προεδρία» και ενώ η κατοικία του πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα γινόταν σήμερα το πρωί στόχος πυροβολισμών.

Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε πως οι Ευρωπαίοι «δεν θα απογοητεύσουν» την Ελλάδα και θα ανοίξουν την πόρτα σε...
νέες αρωγές, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Bild, η οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα αποσπάσματα.

«Θα αποφασίσουμε στα μέσα της χρονιάς (2014) αν πρέπει να βοηθήσουμε και πάλι την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε. «Αν η χώρα παραμείνει στην οδό των μεταρρυθμίσεων, αν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που γνωρίζουμε, δεν θα την απογοητεύσουμε», συνέχισε.

«Η προεδρία (της Ε.Ε.) θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη», προέβλεψε ο υπουργός της Γερμανίας.

«Η άσκηση της προεδρίας είναι πηγή ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας, η προεδρία της Ε.Ε. είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και για την Ευρώπη», συνέχισε ο υπουργός, ο οποίος είχε συχνά στο παρελθόν φανεί επικριτικός έναντι της Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, την επερχόμενη ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα σχολιάζει και η δημοσιογράφος Κριστιάνε Σλέτσερ στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Όπως μεταδίδει και η Deutsche Welle, η αρθρογράφος αναφέρεται στο βιβλίο του Έλληνα ψυχιάτρου Νίκου Σιδέρη «Μιλώ για την κρίση με το παιδί». Όπως παρατηρεί, ο Νίκος Σιδέρης «γράφει για ανθρώπους των οποίων τις δυνάμεις υπερβαίνει η κρίση και οι οποίοι απομονώνονται ως εκ τούτου από τον κόσμο. Ο άνδρας συνιστά ως θεραπεία να προσπαθεί κανείς να σκεφθεί. Το βιβλίο είναι κάτι περισσότερο από ένα ανάγνωσμα οικογενειακής θεραπείας. Ο Έλληνας ασθενής της κρίσης έχει επιδοθεί στην εσωτερική μετανάστευση εντός της Ευρώπης. Τα νεότερα στοιχεία του ευρωβαρόμετρου αποκαλύπτουν μία σοκαριστική απόσταση – παρά τα 240 δισ. ευρώ δανειακής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ προς την Αθήνα. Μόλις το 42% των Ελλήνων αισθάνονται ευρωπαίοι πολίτες. Και ακόμη πιο ξεκάθαρο: 86% των Ελλήνων πιστεύουν ότι η φωνή τους δεν ακούγεται στην Ε.Ε.».

Το σχόλιο υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα σχεδιάζει μία «σπαρτιατική προεδρία» και επισημαίνει: «Ως ασθενής και πρόεδρος (σ.σ. επικεφαλής της ελληνικής προεδρίας) ο Αντώνης Σαμαράς ενδέχεται να μπει στον πειρασμό να επιβάλει μία ελάφρυνση του χρέους της χώρας του πριν ακόμη από τις ευρωεκλογές. Η Άνγκελα Μέρκελ θα (…) διστάσει να δώσει την έγκρισή της. Η αλήθεια είναι όμως ότι ένα ποσοστό χρέους της τάξης του 176% του ΑΕΠ θα καταστρέψει οποιαδήποτε ανάκαμψη στην Ελλάδα. Αυτό που θα χρειάζονταν η Ελλάδα και η Ε.Ε. τους επόμενους μήνες υπάρχει και στο βιβλίο του θεραπευτή (σ.σ. Νίκου Σιδέρη): ειλικρίνεια και φαντασία».

Σύμφωνα με την αρθρογράφο, η ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα αποτελεί, στο περιθώριο των θεμάτων που βρίσκονται στην ατζέντα, μία ευκαιρία να συλλογιστεί κανείς γιατί η Ελλάδα έχει απομακρυνθεί τόσο από την Ευρώπη. Μία πιθανή εξήγηση είναι η εξής: «Για όλους τους πολιτικούς στην Αθήνα η Ε.Ε. ήταν πάντα χρυσογάιδαρος και αποδιοπομπαίος τράγος ταυτόχρονα. Η Ελλάδα δεν αντέχει πλέον αυτό το διπλό παιχνίδι στην κορυφή της Ε.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου