Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

Το τελεσίγραφο Καμμένου στον Τσίπρα για τον εκλογικό νόμο
«Κόκκινη γραμμή αποτελεί για τους ΑΝΕΛ η ύπαρξη του ορίου του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή και αυτό για τους γνωστούς εθνικούς λόγους», τονίζει σε αποκλειστική .του δήλωση στο real.gr ο Πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

O Πάνος Καμμένος διαφωνεί για ακόμη μια φορά με τις κυβερνητικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απειλήσει με αποχώρηση από την κυβέρνηση, ωστόσο στη συνέχεια έχει βρεθεί η χρυσή τομή. 

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, άλλωστε, δεν φοβούνται το συγκεκριμένο όριο, γιατί στις εκλογές θα το ξεπεράσουν κατά πολύ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό αύριο Τρίτη για το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Θα ακολουθήσουν την Πέμπτη οι Δημήτρης Κουτσούμπας, Φώφη Γεννηματά και Κυριάκος Μητσοτάκης και την Παρασκευή οι Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης. Ως γνωστόν, δεν προβλέπεται συνάντηση με τον Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, όπως εξήγησε στον Real.gr μεταξύ των δυο προτάσεων που εξετάζει ο πρωθυπουργός, βλέπει με συμπάθεια την πρόταση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για ύπαρξη μπόνους πιθανότατα 30 εδρών στο κόμμα ή το συνασπισμό κομμάτων που θα ξεπεράσει το 40%.

Πάνος Καμμένος και Παναγιώτης Κουρουμπλής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συζήτησαν πρόσφατα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση τη συγκεκριμένη πρόταση. 

Πέντε βουλευτές από την ομογένεια;

Ο υπουργός Εσωτερικών φέρεται να συζητά πρόταση του Πάνου Καμμένου προκειμένου πέντε βουλευτές από τους τριακόσιους να εκλέγονται από την ομογένεια.

Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι το μπόνους που θα μοιράζεται μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος τυχόν κυβερνητικού συνασπισμού θα είναι δυο προς ένα.

Αν δηλαδή πριν τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δηλώσουν ότι θα συνεργαστούν αν κερδίσουν, το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα λάβει από το μπόνους των τριάντα εδρών τις δέκα έδρες.