24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Πάνω από 100.000 εταιρείες που έχουν κλείσει είναι... φαντάσματα




Αγνοείται η τύχη... περισσοτέρων από 100.000 εταιρείες που ενώ έχουν κλείσει εδώ και χρόνια, εντούτοις η διακοπή της δραστηριότητάς τους δεν είναι καταγεγραμμένη
πουθενά επίσημα.

Αυτό αποκαλύπτει η... γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, παρουσιάζοντας στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου αναφορικά με τον αριθμό συστάσεων και διαγραφών επιχειρήσεων κατά το 2015 και το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Το απίστευτο αυτό φαινόμενο, των εξαφανισμένων 100.000 εταιρειών, συμβαίνει, καθώς μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν υπήρχε το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), 

ενώ παράλληλα, όπως λέει και η ίδια η γενική γραμματεία Εμπορίου, οι επιχειρήσεις που έκλεισαν είναι εγκλωβισμένες μεταξύ TAXIS και ΓΕΜΗ, προφανώς λόγω γραφειοκρατίας και κόστους.
Πάνω από 100.000 εταιρείες που έχουν κλείσει είναι... φαντάσματα

Σύμφωνα με στελέχη της γενικής γραμματείας οι πλέον των 100.000 επιχειρήσεων καλούνται να πληρώσουν διάφορα παράβολα και τέλη για ισολογισμούς, για επιμελητήρια κ.λπ. ενώ σε μία προσπάθεια να διευκολυνθούν και να βρεθούν αυτές οι εταιρίες εξετάζεται η αλλαγή εγκυκλίου του 2015 που αφορούσε τις επιχειρήσεις οι οποίες έκλειναν.

Κατά τα άλλα η γενική γραμματεία Εμπορίου επικεντρώνεται με την ανακοίνωσή της στον αριθμό των εταιρειών που έχουν ανοίξει και κλείσει. Με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε αμφισβητεί την εικόνα που παρουσιάζεται περί «βροχής λουκέτων». Αποδίδει τα στοιχεία αυτά σε «πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους διαστρέβλωσης της πραγματικής εικόνας που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και η επιχειρηματικότητα».

Σύμφωνα λοιπόν με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ο αριθμός συστάσεων εταιρειών το 2015 ανήλθε σε 43.846 και των διαγραφών σε 24.846, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2016 έχουμε 20.345 συστάσεις και 16.994 διαγραφές εταιρειών. Η γενική γραμματεία Εμπορίου επικαλείται επίσης στοιχεία και για την πτωτική πορεία της ανεργίας. Τον Απρίλιο του 2016 μειώθηκε στο 23,3% και τον Απρίλιο του 2015 ήταν στο 25,5%, δηλαδή αυξήθηκε κατά 106.854 άτομα η απασχόληση. Αυτό που υποστηρίζουν από το υπουργείο είναι πως αν υπήρχε έξαρση «λουκέτων» θα αποτυπωνόταν και στα στατιστικά της ανεργίας.

Επιπλέον η γενική γραμματεία Εμπορίου αποδίδει και την εξέλιξη των διαγραφών εταιρειών στην κινητικότητα των επιχειρήσεων με νομική μορφή δεδομένου ότι στις ατομικές επιχειρήσεις υπάρχει αυξημένη προσωρινότητα (π.χ. μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών) καθώς και περιορισμένη υποχρέωση εγγραφής-διαγραφής από το ΓΕΜΗ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης «η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μετά την επίτευξη της Συμφωνίας είναι σημαντικά βελτιωμένη». Και συνεχίζει αιτιολογώντας αυτήν τη θέση: «Η μέγιστη και ταχεία απορρόφηση και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, η σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, το επενδυτικό ενδιαφέρον,

 η βελτίωση των εσόδων και ο εξορθολογισμός των κρατικών δαπανών μαζί με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες απλοποίησης και εξυγίανσης των διαδικασιών για τις Δημόσιες συμβάσεις, την ψηφιακή οικονομία, την πάταξη της φοροδιαφυγής, του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου δημιουργούν τα εχέγγυα για ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον και προοπτικές ανάπτυξης».

Επιπλέον απαριθμεί σειρά πρωτοβουλιών για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος: «Στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αναπτύσσουμε μια σειρά πρωτοβουλιών για τον θεσμό των Υπηρεσιών Μίας Στάσης, την αναμόρφωση του Επιμελητηριακού θεσμού με στόχο τη 

μείωση των χρόνων σύστασης μιας επιχείρησης και τη βελτίωση των παρεχόμενων υποστηρικτικών υπηρεσιών, τον εκσυγχρονισμό των κανόνων Διακίνησης Προϊόντων και Υπηρεσιών ,την αποτελεσματική εποπτεία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή, την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την αναμόρφωση του υπαίθριου εμπορίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου