24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του ιερέα στη Γαλλία


Ένας ιερέας έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση δύο ανδρών οπλισμένων με μαχαίρι σε εκκλησία στα περίχωρα της Ρουέν στη βορειοδυτική Γαλλία. Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ένας από τους συνολικά πέντε ομήρους. Στο σημείο ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Μπήκαν από την πίσω πόρτα κατά τη διάρκεια πρωινής λειτουργίας και κράτησαν όμηρους πέντε άτομα που βρίσκονταν μέσα. Μια καλόγρια κατόρθωσε να ξεφύγει και να καλέσει βοήθεια.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως νεκρός έπεσε ο 86χρονος ιερέας της εκκλησίας Jacques Hamel, του οποίου οι δράστες της επίθεσης έκοψαν τον λαιμό, πριν πέσουν οι ίδιοι νεκροί κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες άλλος ένας από τους συνολικά πέντε ομήρους έχει τραυματιστεί σοβαρά και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η εκκλησία και η γύρω περιοχή είναι αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ πυροτεχνουργοί ελέγχουν στο εσωτερικό εάν τυχόν έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά.

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η αρμόδια Εισαγγελία για θέματα τρομοκρατίας.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του ιερέα στη Γαλλία

Δύο «στρατιώτες» του Ισλαμικού Χαλιφάτου διέπραξαν την επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται πως οι ένοπλοι ήταν «στρατιώτες του Ισλαμικού Χαλιφάτου». 

Οι δράστες της επίθεσης «αποκρίνονταν στις εκκλήσεις να τεθούν στο στόχαστρο οι χώρες του (διεθνούς) συνασπισμού» που μάχεται κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με το Amaq.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ένας από τους δύο δράστες έχει σχεδόν ταυτοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου