24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει....



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εκστρατεία παραπληροφόρησης, τρομοκρατίας και ρατσισμού που έχει εξαπολυθεί τις τελευταίες μέρες απέναντι στο No Border Camp. Ο Πρύτανης του ΑΠΘ δήλωσε ότι «θα ήθελε πολύ να αποτραπεί
η διοργάνωση από την αστυνομία» και έκλεισε προληπτικά τις βιβλιοθήκες του, ενώ ο Μπουτάρης ζήτησε την επέμβαση του κράτους, από την Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών ως το Υπουργείο Παιδείας. 

Η υποκρισία τους δεν έχει όρια! Το Πανεπιστήμιο δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από μια διεθνή διοργάνωση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και μάλιστα από ανθρώπους που απέδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, όπως η No Border κουζίνα η οποία μοίραζε καθημερινά επί μήνες χιλιάδες μερίδες φαγητό στους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

 Οι εκδηλώσεις, οι συζητήσεις και οι συναυλίες αποτελούν πάντα μέρος της ζωντάνιας του Πανεπιστημίου και της σύνδεσής του με την κοινωνία. Ο Δήμαρχος θα έπρεπε πρώτα να απολογηθεί για το ότι έχει κρατήσει την Κεντρική Βιβλιοθήκη κλειστή επί μήνες και ο Πρύτανης για το ότι τα Πανεπιστήμια ρημάζουν από την υποχρηματοδότηση.

Είναι πρόκληση να χάνονται ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο, όπως συνέβη την Τετάρτη στα ανοιχτά της Μυτιλήνης, και ο Πρύτανης, ο Δήμαρχος, οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, η Αστυνομία και η κυβέρνηση να κινητοποιούνται για να καταστείλουν κάποιους που αντιδρούν σ’ αυτό το έγκλημα. Αυτή η πολιτική είναι στοχευμένη: όλοι αυτοί θέλουν 

να μετατρέψουν τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους σε αποδιοπομπαίους τράγους για την κρίση που προκάλεσε το σύστημα των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Στο πλευρό τους βρίσκονται και όλοι οι ρατσιστές, από τον Άνθιμο μέχρι τους νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. 



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει την αλληλεγγύη της στην κατασκήνωση No Border και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε επαγρύπνηση απέναντι στο ενδεχόμενο καταστολής και σε αγώνα για ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου