24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

.....φονικός σεισμός 6,2 Ρίχτερ χτύπησε τα ξημερώματα την γειτονική Ιταλία ... 21 άτομα εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους





Τουλάχιστον 21 άτομα εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους από τον καταστροφικό σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που...
μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Από την ισχυρή σεισμική δόνηση ισοπεδώθηκαν πολλά κτήρια σε χωριά της επαρχίας Ριέτι, στο κέντρο της χώρας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ανέβει, καθώς σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ενδεχομένως βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια αρκετοί άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η κύρια σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.36, τοπική ώρα (04.36 ώρα Ελλάδας), είχε βάθος μόλις 4 χλμ. και το επίκεντρό της εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ. από την κοινότητα Ακούμολι. Άλλες δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, σε διάστημα μόλις ενός λεπτού μεταξύ τους, ένω μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν καταγραφεί άλλοι 50 μετασεισμοί, μικρότερης έντασης.

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί οι κοινότητες Ακούμολι, Αρκουάτα ντελ Τρόντο και Αματρίτσε, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Οι πιο εκτεταμένες καταστροφές έχουν καταγραφεί την πόλη Αματρίτσε. Η κύρια οδός της πόλης έχει ισοπεδωθεί, ενώ καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες για να διασωθούν άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι κάτω από ερείπια.

«Είναι ένα δράμα. Το μισό χωριό εξαφανίσθηκε, οι δίοδοι πρόσβασης είναι αποκλεισμένες» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Σέρτζο Πιρότσι.

Στο νοσοκομείο της πόλης επικρατεί το αδιαχώρητο. Τραυματίες μεταφέρονται στην πρωτεύουσα της επαρχίας, το Ριέτι, ενώ οι ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία. Η πρόσβαση στην πόλη είναι δύσκολη, ενώ και στα άλλα χωριά της περιοχής, όπου οι ζημιές είναι μικρότερες, οι κάτοικοι παραμένουν έξω από τα σπίτια τους.

Οι καταστροφικές συνέπειες του σεισμού είναι δύσκολο να καταγραφούν συνολικά, λόγω του ότι έχει σημειωθεί σειρά κατολισθήσεων, με αποτέλεσμα να έχουν απομονωθεί πολλές αγροτικές περιοχές...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου