24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Τραγωδία στην Αίγυπτο...Στους 43 οι νεκροί από το ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες


Σε τουλάχιστον 43 ανέρχονται οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από το ναυάγιο ενός σκάφους που μετέφερε 600 μετανάστες και πρόσφυγες που επιχειρούσαν από τις αιγυπτιακές ακτές να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, με προορισμό την Ευρώπη.

Το σκάφος βυθίστηκε στα ανοιχτά
του Ρασίντ (Ροζέτα), στην επαρχία Μπεχέιρα της βόρειας Αιγύπτου. Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι, περισυνελέγησαν 31 πτώματα, εκ των οποίων 20 άνδρες, 10 γυναίκες και 1 παιδί. Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters αργότερα ανέφερε πως αντίκρισε μια ψαρόβαρκα να φέρνει 12 ακόμη νεκρούς, ανεβάζοντας τον μέχρι τώρα απολογισμό στους 43.

Οι διασώστες έχουν ανασύρει ζωντανούς 154 ανθρώπους, σύμφωνα με αξιωματούχους, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου 400 άνθρωποι ακόμη αγνοούνται.
Το σκάφος μετέφερε Αιγύπτιους, Σουδανούς, Ερυθραίους και Σομαλούς μετανάστες και πρόσφυγες.

Σε ένα σημείο ελέγχου της ακτοφυλακής στο Ρασίντ, όπου η Μεσόγειος συναντά τον ποταμό Νείλο, δεκάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί, αγωνιώντας να λάβουν νέα για συγγενείς τους που αγνοούνται.

«Δεν πρόκειται να φύγω μέχρι να δω τον Μοχάμεντ», είπε κλαίγοντας η Ρατίμπα Γκονίμ. Ο 16χρονος αδερφός της έφυγε από ένα κοντινό πάμφτωχο χωριό για την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.
Ο Μοχάμεντ Νασράουι, ένας Αιγύπτιος ψαράς, δήλωσε πως γνώριζε επτά από τους επιβαίνοντες στο ναυάγιο, με τους δύο από αυτούς ακόμη να αγνοούνται.
Ο ίδιος έκανε πριν ένα χρόνο μια ανεπιτυχή προσπάθεια να ταξιδέψει προς την Ελλάδα.

«Κοιτάξτε πως αυτό το περιστατικό συγκλόνισε τον κόσμο, αλλά σήμερα το βράδυ περισσότεροι άνθρωποι πρόκειται να αποπλεύσουν», τόνισε στο Reuters.
Δεν κατέστη άμεσα σαφές ποιος ήταν ο προορισμός του σκάφους, με αξιωματούχους να τονίζουν ότι πιστεύουν ότι ταξίδευε προς την Ιταλία.
Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ τόνισε πως θα διατεθούν όλες οι πιθανές πηγές για την επιχείρηση διάσωσης, διαμηνύοντας πως οι υπεύθυνοι για το ναυάγιο θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου