24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Σοκ στο ΑΠΘ...Προφυλακίστηκε λέκτορας για δολοφονία – Πώς σκότωσε γιαγιά και εγγονή



Γιατί προφυλακίστηκε λέκτορας του ΑΠΘ; Πώς δολοφόνησε γιαγιά και εγγονή;
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφανθεί για την προφυλάκιση ή μη ενός 43χρονου πανεπιστημιακού του ΑΠΘ, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο δύο γυναικών, μίας 86χρονης και της 34χρονης εγγονής της, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση, τον Αύγουστο του 2013.

Ο λέκτορας, σύζυγος της 34χρονης απολογήθηκε το προηγούμενο διάστημα σε τακτικό ανακριτή, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τη δίδυμη δολοφονία, ενώ φέρεται να απέδωσε την εμπλοκή του σε «σκευωρία» την οποία «έστησε» η οικογένεια των δύο γυναικών.

Γιαγιά και εγγονή έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τέσσερις ημέρες, τον Αύγουστο του 2013, στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Η έρευνα που ακολούθησε, οδήγησε στην εκταφή των σορών των δύο γυναικών λίγους μήνες αργότερα και στην επιβεβαίωση πως είχαν πεθάνει από δηλητηρίαση με μεγάλες ποσότητες αρσενικού.

Η υπόθεση ανατέθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, η οποία μετά από πολύμηνη έρευνα διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών. Από την τελευταία ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Στη συνέχεια η δίωξη προσωποποιήθηκε στον 43χρονο ακαδημαϊκό, σύζυγο της 32χρονης και πατέρα του ανήλικου παιδιού τους.

Ο τελευταίος, που είχε καταθέσει και ως ύποπτος στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, απολογήθηκε στον ΣΤ Ανακριτή, ως κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή.

Αρνήθηκε την κατηγορία, κάνοντας λόγο για σκευωρία της οικογένειας της συζύγου του και συγκεκριμένα του πατέρα της άτυχης 32χρονης, που είναι απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και αδελφός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Προφυλάκιση

Ο ανακριτής ζήτησε την προφυλάκιση του λέκτορα, σε αντίθεση με την εισαγγελέα, που γνωμοδότησε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι να γίνει η δίκη. Την απόφαση θα λάβει τις επόμενες μέρες το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 32χρονη γυναίκα, που εργαζόταν επίσης στο ΑΠΘ, ως γραμματέας στην Πολυτεχνική Σχολή, δηλητηριάστηκε σταδιακά, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου την επισκέπτονταν οι οικείοι της, μεταξύ αυτών ο σύζυγος και η γιαγιά της.

Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με μυϊκή αδυναμία στα πόδια, αρχικά στη μονάδα εντατικής θεραπείας και στη συνέχεια στην Παθολογική Κλινική, όταν παρουσίασε σημάδια βελτίωσης.

Μερικές εβδομάδες μετά εισήχθη στο 
ίδιο νοσοκομείο και η γιαγιά της, με οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Η ηλικιωμένη έχασε πρώτη τη μάχη για τη ζωή. Την επόμενη μέρα η εγγονή της εισήχθη πάλι στην εντατική μονάδα, καθώς η υγεία της παρουσίασε αιφνιδιαστικά ραγδαία επιδείνωση, και πέθανε τρεις μέρες μετά από πολυοργανική ανεπάρκεια.
Πηγή: fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου