24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Κλωτσάνε καί τούς κάνει.....Μασάζ και ντρίπλες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταθάκης για τη ΔΕΗ


Να βρει λύση σε μια πολύ δύσκολη εξίσωση αγωνιά να βρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσπαθώντας από την μια πλευρά να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των δανειστών που ζητούν εδώ και τώρα ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια
και από την άλλη να κάμψει τις αντιδράσεις βουλευτών (πχ Τασία Χριστοδουλοπούλου), αλλά και υπουργών (Πάνος Σκουρλέτης) που απειλούν με αντάρτικο στην περίπτωση που η κυβέρνηση υπερβεί τις κόκκινες γραμμές.

Στην προσπάθεια αυτή εντάσσονται προφανώς και τα απανωτά ραντεβού του Γιώργου Σταθάκη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αλλά και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στο γραφείο του στο υπουργείο.

Πρώτοι σύμφωνα με πληροφορίες πέρασαν την πόρτα του γραφείου του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης, ο διευθυντής του κόμματος Πάνος Σγουρίδης και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης.

Ο τελευταίος ήταν και στην συνάντηση με βουλευτές της περιφέρειας που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους Γιάννη Θεοφύλακτο, Θέμη Μουμουλίδη, Γιώργο Ντζιμάνη, Κώστα Σέλτσα και Μίμη Δημητριάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σταθάκης με ένα προφανή ελιγμό τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση των μονάδων λιγνίτη σε ποσοστό 40% δεν είναι θέμα που αφορά την αξιολόγηση, αλλά καταδικαστική απόφαση των Ευρωπαικού Δικαστηρίου που «τρέχει» ήδη από το 2009 και εάν η χώρα δεν συμορφωθεί κινδυνεύει με υψηλότατα πρόστιμα όπως με τις χωματερές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση η Ελλάδα θα έπρεπε να διαθέσει για πώληση το 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ.

Στην γραμμή αυτή κινήθηκε η ενημέρωση του υπουργού Περιβάλλοντος ο οποίος επιχειρώντας να χρυσώσει το χάπι ενημέρωσε τους βουλευτές ότι θα υπάρξουν θετικά αντίμετρα.

Συγκεκριμένα σταματά κάθε συζήτηση για άλλες ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της ενέργεεας και επίσης ότι στον διαγωνισμό για την παραχώρηση μονάδων λιγνίτη θα μπορούν να συμμετέχουν και κοινωνικοί ή λοιποί φορείς του δημοσίου.

Για παράδειγμα τα ΕΛΤΑ τα οποία ήδη δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας ή η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονιάς με κεφάλαιο μάλιστα τις οφειλές της ΔΕΗ προς την περιφέρεια που αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά πάντως τις υπουργικές εγγυήσεις δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα ότι οι εταίροι δεν θα θέσουν ζήτημα ιδιωτικοποίησης και άλλων μονάδων όπως για παράδειγμα υδροηλεκτρικών εργοστασίων.

Αν πράγματι συμβεί αυτό η κατάσταση στο εσωτερικό των Κοινοβουλευτικών Ομάδων περιπλέκεται.

Επίσης οι γνώστες σε θέματα ενέργειας θεωρούν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη η ενασχόληση κοινωνικών φορέων ή φορέων του δημοσίου με μονάδες παραγωγής ενέργειας.
ΑΝΕΛ: θα σκεφτούμε και θα αποφασίσουμε 

Μεταφέροντας όσα τους είπε ο κ. Σταθάκης ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), Παναγιώτης Σγουρίδης μετά τη συνάντηση τους ανέφερε πως εταιρίες του δημόσιου τομέα θα μπορούν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς για την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, εφόσον η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους καταλήξει σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

Ανέφερε ενδεικτικά ότι στους εν λόγω διαγωνισμούς θα μπορούσαν να συμμετάσχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα ΕΛΤΑ κ.ά.

Ο κ. Σγουρίδης σημείωσε ότι στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης, η οποία θα μεταφερθεί στα αρμόδια όργανα και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εφόσον συζητήσουν, θα αποφασίσουν τη θέση τους» κατέληξε ο κ. Σγουρίδης