24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Το Ίδρυμα Νιάρχος δώρισε στο ΕΚΑΒ 143 ασθενοφόρα


Το Ίδρυμα αναλαμβάνει επίσης τη συντήρηση των νέων ασθενοφόρων για 8 χρόνια και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ - 14 εκατομμύρια ευρώ το συνολικό ύψος της προσφοράς...Νέα δωρεά στον πολύπαθο χώρο της υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

Πρόκειται για μια δωρεά στοχευμένη στην κάλυψη των τεράστιων αναγκών της επείγουσας εξωνοσοκομειακής φροντίδας, αυτής που παρέχεται στη χώρα μας μέσω του ΕΚΑΒ, μια δωρεά πιο αναγκαία από ποτέ όπως δυστυχώς μαρτυρούν τα πρόσφατα μοιραία περιστατικά της Χαλκιδικής και της Μαγνησίας όπου τρεις άνθρωποι κατέληξαν τον τελευταίο μήνα λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Η δωρεά, ύψους 14 εκατ. ευρώ, καλύπτει την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου.

Αναλυτικά, και όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, η δωρεά αφορά στην προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων καλύπτουν, με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά, ανάγκες αεροδιακομιδών, 26 ασθενοφόρων 4Χ4 καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου.

«Η πρόσβαση προς ασφαλείς υπηρεσίες υγείας για όλους αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και στο βαθμό των δυνατοτήτων μας προσπαθούμε στο ΙΣΝ να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Με τη νέα δωρεά για την προμήθεια και συντήρηση 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων επιθυμούμε να υποστηρίξουμε το αναγκαίο έργο που επιτελεί το ΕΚΑΒ και να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της παροχής των σημαντικών υπηρεσιών υγείας που προσφέρει» δήλωσε με την ευκαιρία της νέας δωρεάς, ο πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Δρακόπουλος.

Από πλευράς της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στην εκδήλωση του ΙΣΝ παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την δωρεά, όπως και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Κώστας Καρκατσιανόπουλος.

«Θεωρούμε ότι η δωρεά των 143 οχημάτων προστιθέμενη στα 90 ασθενοφόρα που πήραμε πέρυσι και στα 58 που προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε μέσω Περιφέρειας, θα αναβαθμίσει σημαντικά τον στόλο του ΕΚΑΒ» είπε ο κ. Πολάκης, αφήνοντας κατά την πάγια τακτική του αιχμές και υπονοούμενα για τη διαδικασία της ανανέωσης του στόλου του ΕΚΑΒ τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το ΙΣΝ διοργάνωσε διαδικασία προσφορών, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, το οποίο και έθεσε τις προδιαγραφές των οχημάτων που θα καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες του στόλου του. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 5 εταιρείες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΣΝ, τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν τον Σεπτέμβριο στο ΕΚΑΒ και η παράδοσή τους θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους.

Τα νέα οχήματα εκσυγχρονίζουν το 22% του συνολικού στόλου του ΕΚΑΒ (650 οχήματα) και στο σύνολό τους θα αντικαταστήσουν παλαιότερης τεχνολογίας οχήματα. Τα οχήματα θα διατεθούν στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και της Κρήτης.


Ψηφιακή αναβάθμιση του Κέντρου
Επιπλέον, μέσω της δωρεάς, το Ίδρυμα θα υποστηρίξει και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου της Αττικής το οποίο δέχεται ετησίως άνω των 1, 7 εκατ. κλήσεων (στοιχεία ΕΚΑΒ 2016). Το επιχειρησιακό κέντρο αποτελείται από την εφαρμογή ηλεκτρονικής διαχείρισης των περιστατικών και την εφαρμογή της τηλεματικής παρακολούθησης ασθενοφόρων. 

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διαχείριση των περιστατικών και την εφαρμογή τηλεματικής παρακολούθησης των 200 ασθενοφόρων οχημάτων, που δρουν στην περιφέρεια Αττικής, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα βελτίωσης του χρόνου ανταπόκρισης κατά 25%. Επιπλέον η δωρεά θα υποστηρίξει την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος του κέντρου της Θεσσαλονίκης στο επιχειρησιακό κέντρο της Αττικής.


Η νέα δωρεά προς το ΕΚΑΒ είναι συνέχεια δωρεάς που πραγματοποιήθηκε το 2014 προς το Κέντρο για τη διάθεση πέντε υπερσύγχρονων ασθενοφόρων και τριών μικρών οχημάτων ταχείας πρόσβασης από το ΙΣΝ σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1996, έως σήμερα, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω 3.801 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 112 κράτη ανά τον κόσμο.