Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Στήριγμα ο τουρισμός στα χρόνια της κρίσης


Στη στήριξη που παρείχε ο κλάδος του τουρισμού στην ελληνική οικονομία στα χρόνια της κρίσης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας του δείπνου που παρέθεσαν στον ίδιο, καθώς και στην υπουργό Τουρισμού, Ε. Κουντουρά και τους υπουργούς Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και Δ. Τζανακόπουλο, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και οι 14 πανελλήνιοι φορείς μέλη του. 

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «ο τουρισμός θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική οικονομία», ενώ σημείωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Α. Ανδρέαδης θα πρέπει να είναι χαρούμενος που έχασε το στοίχημα που είχαν βάλει πέρσι οι δυο τους αναφορικά με την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2016.

Από την πλευρά τους, ο ΣΕΤΕ και οι φορείς που παρευρέθησαν στο δείπνο, σε γραπτή δήλωσή τους σημειώνουν πως ο σύνδεσμος θα αναλάβει πρωτοβουλίες συνεργασίας του τομέα με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους για την περαιτέρω ενίσχυση πολυεπίπεδων συνεργειών με τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, το εμπόριο, τις κατασκευές και τη βιομηχανία. 

«Στόχος η έξοδος από την κρίση με την ανάδειξη της Ελλάδας ως ηγέτιδας χώρας στην παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών. Για να επιτευχθεί αυτό, αναγκαία προϋπόθεση αποτελεί η ταχύτερη διευθέτηση χρόνιων θεσμικών εκκρεμοτήτων που διατρέχουν τους επιμέρους κλάδους του τουρισμού (καταλύματα, τουριστικά γραφεία, εστίαση, θαλάσσιος και συνεδριακός τουρισμός, αεροπορικές, θαλάσσιες

 και οδικές μεταφορές, λοιπές τουριστικές υπηρεσίες και υποδομές) όπως το χωροταξικό, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, η στήριξη του επιχειρείν και η ελάφρυνση της υπερφορολόγησης σε συνδυασμό με την πάταξη της παραοικονομίας. Εκκρεμότητες που για την αντιμετώπισή τους, ο πρωθυπουργός υπεσχέθη την προσωπική στήριξή του»