24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Μήνυμα του Γιάννου στον Σημίτη: «Εγώ θα σε πάρω μαζί μου στην Κόλαση» - Ονόματα και αριθμοί πριν καθίσει στο σκαμνί


Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, στις οποίες το «ΠΑΡΟΝ» έχει εμπιστοσύνη, ο Γιάννος Παπαντωνίου –ο οποίος έχει ήδη τρεις καταδίκες για το «πόθεν έσχες» του που κρίθηκε ψευδές από τη Δικαιοσύνη και του έχουν επιβληθεί ποινές που φθάνουν συνολικά τα 11 χρόνια (4+4+3)– έχει ειδοποιήσει ήδη τον πρώην πρωθυπουργό του, στις κυβερνήσεις του οποίου πέρασε από... παραγωγικά υπουργεία, ότι θέλει πλήρη κάλυψη. Και μάλιστα του κατέστησε σαφές ότι...



– Εγώ δεν είμαι Άκης...

Το τι εννοεί είναι από τα ευκόλως εννοούμενα. Σε απλή γλώσσα, δεν θα πάω άκλαυτος, θα σας πάρω όλους μαζί μου... Λέει πολλά και μόνο το ότι, ύστερα από πολλά χρόνια αποχής από τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ο Σημίτης βγήκε στον ΣΚΑΪ για να ζητήσει εκλογές, και μάλιστα σε ένα προσυμφωνημένο σκηνικό, ώστε να μην του υποβληθούν καυτές, επικίνδυνες ερωτήσεις για τα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας και τα αδιέξοδα που έχουν

 δημιουργηθεί στην Αγορά και στα νοικοκυριά. Και όλοι μετά το τέλος της συνέντευξης διερωτήθηκαν για ποιον λόγο την έδωσε ο πρωθυπουργός της οκταετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι... μίζες έπεφταν σαν πολυβόλο. Αρκετοί, μάλιστα, είπαν ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή της στιγμής που θέλησε να παρέμβει ο Σημίτης. 

Η απάντηση είναι ότι ο Σημίτης τρέμει πως οι δικαστικές εκκρεμότητες θα αγγίξουν και τον ίδιο, γιατί προφανώς ξέρει πολλά για το πάρτι που γινόταν επί των ημερών του. 

Και μία από τις πολλές αποδείξεις είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που δεν αποφάσιζε μόνος του για τις αγορές πολεμικού υλικού. 

Ανοιχτός σε πολλά ο Γιάννος

Πολλά τα... μέτωπα που έχει ο Παπαντωνίου. Ένα από αυτά είναι τα ψευδή «πόθεν έσχες», για τα οποία το δικαστήριο περιορίστηκε να ελέγξει αν τα στοιχεία ήταν αληθή και από τη διαδικασία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν. Και για αυτό έχει... φάει 11 χρόνια φυλακή.

Τον καλύπτουν...

Κάνει εντύπωση, όμως, το ότι μέχρι σήμερα η Δικαιοσύνη δεν έχει διερευνήσει από πού προέρχονται τα χρήματα –πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ– που καταγράφονται στα «πόθεν έσχες» του. 

Αν είναι προϊόν νόμιμων δραστηριοτήτων και αν έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί. 

Πού τα βρήκε; Στην... πιάτσα γίνεται λόγος για «μαύρο» χρήμα – αδίκημα που δεν παραγράφεται. Και δεν είναι μόνο «προϊόν» από τα εξοπλιστικά, που τα χειριζόταν ως υπουργός Εθνικής Άμυνας. Είναι και από άλλες δραστηριότητες, ακόμη και με την ευκαιρία της ένταξής μας στο ευρώ... 

Νέες διώξεις...

Τα νέα δεν είναι καθόλου καλά για τον Γιάννο. Η ειδική ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα, η οποία χειρίζεται τους φακέλους των εξοπλιστικών που υπογράφηκαν επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου, ζητάει να ασκηθούν νέες διώξεις για δωροδοκία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και για μετά το 2002, μέχρι και σήμερα, καλύπτοντας έτσι και την περίοδο του Παπαντωνίου. Αδικήματα που δεν καλύπτονται από την παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 

Στη λίστα Λαγκάρντ

Τον Οκτώβριο του 2012, με τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ, εντοπίστηκε λογαριασμός, ύψους 1.300.000 ευρώ, στην ελβετική τράπεζα HSBC στο όνομα της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου. Για την υπόθεση αυτή ο Γιάννος Παπαντωνίου καταδικάστηκε πρωτόδικα, για το πλημμέλημα της «ψευδούς υποβολής “πόθεν έσχες”», σε χρηματικό πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ και εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4 ετών. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι Εισαγγελείς Διαφθοράς και οι ανακριτές δεν έχουν πεισθεί ότι τα χρήματα των λογαριασμών της συζύγου του Παπαντωνίου προέρχονται, όπως η ίδια υποστηρίζει, από τον πρώην σύζυγό της για την ανατροφή των παιδιών της. 

Και νέοι λογαριασμοί!

Εξάλλου, οι ελβετικές αρχές ενημέρωσαν την Εισαγγελία Διαφθοράς ότι έχουν εντοπίσει δύο ακόμη λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου. 

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου εκλέχθηκε το 1981 ευρωβουλευτής και στη συνέχεια βουλευτής σε όλες τις μετέπειτα εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι το 2004. Διετέλεσε δε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Άμυνας και Οικονομίας, ενώ διαπραγματεύθηκε και την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

ΠΑΡΟΝ