24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Κεσκεμέτ, Ουγγαρία: Μια επίσκεψη στο εργοστάσιο της Mercedes!


Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αποστολής μας στη Βουδαπέστη για την παρουσίαση της νέας GLA ξεναγηθήκαμε στο εργοστάσιο του Κεσκεμέτ, στο οποίο κατασκευάζονται οι CLA, CLA Shooting Brake και B Class.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε επί Ευρωπαϊκού εδάφους εκτός Γερμανίας για την Mercedes. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 2012 και το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ήταν η Mercedes B Class, η οποία εξακολουθεί να παράγεται έως σήμερα. Συνολικά στα 5 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου έχουν παραχθεί 600.000 αυτοκίνητα. Η επένδυση της Mercedes έφτασε τα 800 εκ ευρώ και σ' αυτό το εργοστάσιο δουλεύουν σήμερα 4.000 άνθρωποι. Αυτό καθιστά τη Mercedes το μεγαλύτερο εργοδότη στην Ουγγαρία. 
Αποστολή στη Βουδαπέστη: Τάκης Πουρναράκης
http://www.protothema.gr
Φτάνοντας στο συγκεκριμένο μέρος απ' έξω έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε πάρκο αναψυχής. Ο χώρος μέσα είναι πεντακάθαρος, εργονομικά σχεδιασμένος και σαν περιβάλλον σε προδιαθέτει για να περπατήσεις, να μείνεις εκεί όλη μέρα. Καμία σχέση μ' ότι μπορεί να φανταστεί κανείς φέρνοντας στο μυαλό του εργοστασιακό περιβάλλον.Στο εσωτερικό του εργοστασίου εντυπωσιάζει η αυτοματοποίηση της παραγωγής. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το πρώτο στο οποίο εφαρμόστηκε η χρήση εντελώς αυτόματων οχημάτων που παραδίδουν τα εξαρτήματα που χρειάζονται οι εργάτες τη στιγμή που τα χρειάζονται. Αυτά τα οχήματα κινούνται μόνα τους σε ειδικούς διαδρόμους μέσα στο εργοστάσιο "διαβάζοντας" την ειδική κίτρινη διαγράμμιση που βρίσκεται στο δάπεδο. Έτσι αυξάνεται η αποδοτικότητα ελέγχεται άμεσα η ποιότητα δουλειάς γιατί είναι ορατό με μια ματιά ποια εξαρτήματα δεν έχουν τοποθετηθεί ενώ εξοικονομείται και πολύ χώρος μέσα στη γραμμή παραγωγής που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει αξιοποιηθεί για την άνεση των εργαζόμενων. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο λειτουργεί 24/7 σε τρεις βάρδιες. Τα αμαξώματα βάφονται, τοποθετούνται τα περιφερειακά συστήματα του κινητήρα, ο κινητήρας και οι αναρτήσεις, το εσωτερικό του αυτοκινήτου, τα ελαστικά, οι πόρτες, τα παρμπρίζ. Μετά γίνεται ποιοτικός έλεγχος και τέλος δυναμικές δοκιμές από έμπειρους δοκιμαστές. Στο εσωτερικό του εργοστασίου λειτουργεί νηπιαγωγείο, κλινική ενώ οι εργαζόμενοι παρακολουθούν τους αγώνες της Mercedes στο DTM στην παρακείμενη πίστα του Ουγγαρόρινγκ. 
Η Γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων έχει στα άμεσα σχέδια της μια επένδυση ακόμη 580 εκ. ευρώ στον ίδιο χώρο όπου θα δημιουργηθεί μια ακόμη γραμμή παραγωγή σε μια έκταση 100 στρεμμάτων. Έτσι θα δημιουργηθούν 2500 ακόμη θέσεις εργασίας, δίπλα στην Ουγγρική πρωτεύουσα. Εκεί θα φτιάχνονται αμαξώματα, θα βάφονται θα συναρμολογούνται ενώ θα γίνει και ένα βιομηχανικό πάρκο. Μάλιστα στη σχεδίαση έχουν αξιοποιηθεί όλες οι νέες τεχνολογίες με στόχο τη μέγιστη δυνατή ευελιξία στη γραμμή παραγωγής ανάλογα με τις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς. 

Η Mercedes έχει μεγάλα σχέδια για την Ουγγαρία με μια συνολική επένδυση της τάξεως των 1.35δις και 6500 θέσεις εργασίας. Έτσι έρχεται η ανάπτυξη σε μια χώρα...