24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Λαμία-Ολυμπιακός 0-1: Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν... κάηκε


Χάρις στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη στο 29' ο Ολυμπιακός νίκησε την Λαμία στο ουδέτερο γήπεδο του Περιστερίου - Οι νεοφώτιστοι "ζόρισαν" σημαντικά τους πρωταθλητές που έμειναν με 10 παίκτες στο 70' λόγω της αποβολής του Μίλιτς


Η πρώτη εικόνα μπορεί να σε ξεγελάσει για τον βαθμό της δυσκολίας του αγώνα. Νεοφώτιστη ομάδα η Λαμία 

και σε ουδέτερο γήπεδο. Εάν όμως κοιτούσε προσεκτικά το παιχνίδι θα καταλάβαινε πόσο επικίνδυνο ήταν για τον Ολυμπιακό. 

Εκτός του ότι προερχόταν από ένα πολύ σημαντικό-δύσκολο-αγχωτικό ματς από την Κροατία, η Λαμία είχε δείξει στα φιλικά παιχνίδια (διπλό στην Τούμπα μεταξύ άλλων) αλλά και την πρώτη αγωνιστική (0-0 μέσα στην Ξάνθη) ότι είναι ένα εξαιρετικό σύνολο.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο Χάσι το κατάλαβαν από το πρώτο λεπτό μέχρι και το 93ο. Αν και ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» τόνισε μετά το τέλος του αγώνα πως η νίκη ήταν μοναδικό ζητούμενο από το συγκεκριμένο ματς (ήρθε με το γκολ-πέναλτι του Φορτούνη στο 29'), εντούτοις θα πρέπει να δει πολλές από τις ανορθογραφίες του συγκεκριμένου παιχνιδιού για την συνέχεια της σεζόν.

ΧΑΜΕΝΟ 20ΛΕΠΤΟ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προερχόταν από το ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο Χάσι γνωρίζοντας πως έρχεται διακοπή δεν πήγε σε μεγάλο rotation. Λίγες αλλαγές (Πάρντο αντί Καρσελά, Φορτούνης αντί Βούκοβιτς και Μίλιτς αντί Κούτρη στην 11αδα) για να πάρει το ματς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πλάνο βέβαια που δεν βγήκε. Γιατί η Λαμία παρουσίασε ένα εξαιρετικό σύνολο.

Χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 20λεπτο οι τελικές ήταν 4-0 υπέρ της Λαμίας με τις δύο μάλιστα να είναι πολύ επικίνδυνες για την εστία του Καπίνο (στο 5' Πίτι, στο 15' ο Μπλάζιτς). Ο Ολυμπιακός ανέβασε ταχύτητα, κράτησε μπάλα και οι αυτοματισμοί στο δημιουργικό κομμάτι του έδωσαν το πέναλτι από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Πάρντο το κέρδισε (ανόητη κίνηση από Αναστασιάδη) και ο Φορτούνης το εκτέλεσε εύστοχα στο 29'.

Η Λαμία αντί να απογοητευτεί απάντησε στο γκολ. Οχι με τον ίδιο τρόπο γιατί πολύ απλά στάθηκε άτυχη. Στο 35' η κεφαλιά του Βουό σταμάτησε στο δοκάρι με την Λαμία να κλείνει με 8 τελικές το ημίχρονο (μόλις 3 ο Ολυμπιακός).

ΔΕΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΔΥΣΚΟΛΟ Ο ΜΙΛΙΤΣ
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήθελε να τελειώσει το παιχνίδι. Κατάλαβε ότι η Λαμία μπορεί να του κάνει ζημιά, ο Χάσι φρέσκαρε την 11αδα (με Ανσαριφάρντ μιας και ο Μπεν πάλι δεν βοήθησε) αλλά δεύτερο γκολ δεν βρήκε. Κι αυτό γιατί είτε η τελική πάσα του Πάρντο κοβόταν από την εξαιρετική άμυνα της Λαμίας, είτε γιατί ο Ιρανός επιθετικός δεν τελείωσε σωστά την φάση στο 68' όταν βρέθηκε τετ-α-τετ κρέμασε τον Παπαδόπουλο αλλά ο Ασίγκμπα έκοψε σχετικά εύκολα την πορεία της μπάλας.

Ετσι στο 70' ήρθε η κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) του Μίλιτς σε μία πολύ δύσκολη φάση μιας και στο replay δεν φαίνεται εάν έχει ακουμπήσει ή όχι τον Βάντερσον. Κι από την στιγμή που στο 72' η κεφαλιά του Βουό πέρασε άουτ, ο Ολυμπιακός «έσβησε» το παιχνίδι. Δεν απειλήθηκε σοβαρά από την Λαμία για το επόμενο 20λεπτο αλλά ταυτόχρονα δεν βρήκε και χώρους για να βγάλει αντεπίθεση αν κι έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Στο τέλος είναι το αποτέλεσμα αυτό που μετράει. Και ο Ολυμπιακός ξεκινάει το πρωτάθλημα με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και με πέντε σε συνολικά έξι ματς (Ελλάδα κι Ευρώπη). Οσο για την Λαμία; Δείχνει για δεύτερο σερί παιχνίδι πως ήρθε για να μείνει στην Σούπερ Λίγκα...

Μvp: Στέφανος Καπίνο. Εκανε σπουδαία επέμβαση στο 5' στον Πίτι, κράτησε το μηδέν στην εστία του σ' ένα ματς που η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ήταν στην καλύτερή της μέρα. Σε συνδυασμό ότι δεν ξεχώρισε κανείς από τους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους», ο Ελληνας γκολκίπερ είναι ο πολυτιμότερος.
Αδύναμος Κρίκος: Μίλιτς. Δεν βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι. Αποβλήθηκε στο 70' κι έβαλε δύσκολα στην ομάδα. Αν και η φάση της δεύτερης κίτρινης είναι πολύ δύσκολη για να καταλάβει κανείς εάν βρίσκει ή όχι τον Βάντερσον, αλλά συνολικά ήταν ο αδύναμος κρίκος.
Στο ύψος του: Φελίπε Πάρντο. Κερδίζει το πέναλτι και για 90 λεπτά ήταν κινητικός και με διάθεση να δημιουργήσει κι άλλες φάσεις για τον Ολυμπιακό.
Η γκάφα: Το πέναλτι του Αναστασιάδη. Ο Πάρντο έχει πλάτη στο τέρμα και ο αμυντικός της Λαμίας βρίσκει τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού.
Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Κατσικογιάννη. Η φάση του Μίλιτς με τον Βάντερσον για την δεύτερη κίτρινη είναι πολύ δύσκολη. Ακόμα και στο replay δεν φαίνεται εάν βρίσκει ή όχι τον επιθετικό της Λαμίας. Εύκολο να μπερδευτεί ο οποιοσδήποτε κι εν τέλει δεν επηρέασε και το αποτέλεσμα η συγκεκριμένη απόφαση.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Στο τέλος μετράνε οι τρεις βαθμοί! Ο Ολυμπιακός τους πήρε σε μια κακή εμφάνιση. Η Λαμία του έβαλε πολύ δύσκολα. Στο πρώτο ημίχρονο οι τελικές ήταν περισσότερες για τους νεοφώτιστους (δοκάρι ο Βουό) και στο δεύτερο χρειάστηκαν μέχρι και οι καθυστερήσεις για να πάρει το τρίποντο ο Ολυμπιακός. Εξαιρετική η Λαμία γι' ακόμα ένα παιχνίδι ελπίζει στο επόμενο εντός (με ΑΕΚ) να παίξει στο γήπεδό της.

Οι συνθέσεις:
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης (68' Κουτρομάνος), Αναστασιάδης, Κουκόλης (85' Τσουπρόνης), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Ομο, Ακόστα, Πίτι, Βασιλαντωνόπουλος (55' Βάντερσον), Βουό
Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Ρομαό, Ρέτσος, Μίλιτς, Ζιλέ, Οτζίτζα, Φορτούνης (79' Σεμπά), Μάριν (74' Φιγκέιρας), Πάρντο, Μπεν (64' Ανσαριφάρντ)