24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Μέρκελ: Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορεί να σηκώσουν μόνες το βάρος της προσφυγικής κρίσης

Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν μπορούν να σηκώσουν μόνες τους όλο το βάρος των προσφύγων στην Ευρώπη, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε


 συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt.

«Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα και η Ιταλία να σηκώσουν μόνες τους το βάρος 

μόνο και μόνο λόγω της γεωγραφική τους θέσης, καθώς οι πρόσφυγες φτάνουν στις ακτές τους», σημείωσε η καγκελάριος. «Πρέπει να ανακατανείμουμε τους πρόσφυγες σε ένδειξη αλληλεγγύης στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ».

Το 2015 υπήρξε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και «όλοι, συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων άσυλο, δεν πρέπει ποτέ να βιώσουν ξανά μια τέτοια κατάσταση» συνέχισε η Μέρκελ, τονίζοντας την ανάγκη να αποτραπεί μια ανθρωπιστική καταστροφή.

Η Μέρκελ τάχθηκε ενάντια σε κάθε μορφή συνεργασίας με το ξενόφοβο κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD): είναι «απολύτως σαφές ότι το AfD δεν μπορεί να είναι ένας εταίρος για οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας μαζί μας».«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα αίτια της φυγής και της μετανάστευσης», ανέφερε.

Η Άγγελα Μέρκελ επέμεινε ότι είναι ανάγκη να ενισχυθεί το Λιμενικό Σώμα της Λιβύης. Θα πρέπει να είναι «εφοδιασμένο με τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του για να είναι σε θέση να προστατεύσει τις δικές του ακτές. Φυσικά, δίνουμε μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι η λιβυκή ακτοφυλακή πρέπει να συμμορφώνεται προς τις επιταγές του διεθνούς δικαίου, τόσο όσον αφορά την αντιμετώπιση των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς και σε ό,τι αφορά μη κυβερνητικές οργανώσεις», είπε η Μέρκελ και συμπλήρωσε ότι το ίδιο ισχύει για την Τουρκία.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ