24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Εκκενώνεται το χωριό Αναφωνήτρια

Στην άμεση εκκένωση του χωριού Αναφωνήτρια προχωρούν οι αρχές της Ζακύνθου καθώς η μεγάλη φωτιά εχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού.


Σύμμαχος της πυρκαγιάς ο δυνατός άνεμος που πνέει στο νησί και δεν επιτρέπει στα εναέρια μέσα να βοηθήσουν.

Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα άντρες και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από
αέρος επιχειρούν ένα καναντέρ, ένα πετζετέλ ενώ αναμένεται και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ.

Πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη και Θέρμο

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, σήμερα στη 01:00, στην περιοχή Άγιοι Θεόδωροι Μεγαλόπολης,

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο, ενώ από πλευράς εναέριων μέσων συνδράμουν 7 αεροσκάφη.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και στους Ταξιάρχες Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο, από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, τα οποία θα ενισχυθούν, εάν χρειαστεί.


H φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Κακή Βίγλα Σαλαμίνας είναι οριοθετημένη πλέον, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο και 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Οριοθετημένες είναι, επίσης, οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες σε δασική έκταση, στην περιοχή Σαντομέρι Αχαΐας, για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 υδροφόρες ΟΤΑ, καθώς και στον Άγιο Νικόλαο Αχαΐας, για την κατάσβεσή της οποίας επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 1 ειδικό μηχάνημα.

Ακόμη, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν στη Ζάκυνθο, στις περιοχές Αγαλάς και Αργάσι.

Εν τω μεταξύ, παραμένει πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης.

Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ηλείας και για τα νησιά Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία, Κρήτη, Κύθηρα, Σαμοθράκη, Λήμνο, καθώς και όλες τις Κυκλάδες.



Συνολικά, 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.