24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Αυτό είναι το σχέδιο της κινητικότητας στο Δημόσιο - Ποιους αφορά και τι περιλαμβάνει

Σαρωτικές αλλαγές θα επιφέρει στη λειτουργία του δημοσίου τομέα ή εφαρμογή της κινητικότητας, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις μέσα στο 2018 αναμένεται

 να μεταταχθούν ή να αποσπαστούν περίπου 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
50.000 δημόσιοι υπάλληλοι αλλάζουν υπηρεσία
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατίας, το " πράσινο φως" για την εκκίνηση της κινητικότητας

 στον κρατικό μηχανισμό έδωσε η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη με την υπογραφή της σχετικής εγκυκλίου, όπου καθορίζονται τα χρονοδιαγράμματα για την
υλοποίηση των σχετικών διαδικασιών.

Κλειδί για τη μετακίνηση των υπαλλήλων είναι τα νέα οργανογράμματα που έχουν ολοκληρωθεί σε έναν σημαντικό αριθμό υπηρεσιών και υπουργείων. Βάσει των νέων οργανογραμμάτων θα εντοπίζονται οι κενές οργανικές θέσεις στις οποίες οι υπάλληλοι θα αιτούνται τη μετακίνηση τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων παραγόντων της Δημόσιας Διοίκησης, με την πλήρη εφαρμογή της κινητικότητας και των κινήτρων που δίδονται για τη μετάταξη ή την απόσπαση των εργαζομένων, περίπου το 8% των μόνιμων υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα που αντιστοιχεί σε 50.000 εργαζομένους θα μετακινηθεί σε άλλες θέσεις από αυτές που απασχολείται σήμερα . Για την πλήρη εφαρμογή της κινητικότητας όμως απαιτούνται ή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς αποτελεί ένα από τα κριτήρια της επιλογής, και τα νέα οργανογράμματα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατίας, Δήμοι και ΝΙΠΙ δημιουργούν προβλήματα στην εφαρμογή των νέων διατάξεων, καθώς δεν έχουν διαμορφώσει νέα οργανογράμματα, με αποτέλεσμα να εξαιρεθούν από την πρώτη φάση της κινητικότητας.

Βασικό κίνητρο για την ένταξη ενός εργαζομένου στην κινητικότητα είναι η μετακίνηση του από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια λόγω του χαμηλού κόστους ζωής. 

Σύμφωνα με τη "Δημοκρατία", τα κριτήρια βάσει των οποίων θα αξιολογηθούν οι υπάλληλοι για να μετακινηθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο είναι:

α) Η συνάφεια των τυπικών και των ουσιαστικών προσόντων τους με την θέση που διεκδικούν.

β) Οι εκθέσεις αξιολόγησης τους.

γ)Η εμπειρία τους σε συναφές αντικείμενο.

δ)Κάθε στοιχείο του προσωπικού μητρώου τους που τεκμηριώνει την καταλληλότητα τους. 

Για το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης προβλέπεται η δυνατότητα συνέντευξης μεταξύ των τριών επικρατέστερων. Για τους υπαλλήλους που θα επιλέξουν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες απομακρυσμένης περιοχής και να παραμείνουν εκεί για τουλάχιστον τρία χρόνια προβλέπεται ταχύτερη βαθμολογική προαγωγή κατά δύο έτη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στην εφαρμοστική εγκύκλιο, οι υπηρεσίες θα έπρεπε να έχουν καταθέσει τα αιτήματα τους για κάλυψη θέσεων προσωπικού μέχρι και χθες.

Αντίστοιχα, ως τις 9 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει εξεταστεί από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητα, οπότε το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης οι προσφερόμενες θέσεις ανά την επικράτεια. 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα των προσφερόμενων θέσεων,καθώς αυτές θα βρίσκονται σε δημόσια θεά όχι μόνο για τους συναδέλφους τους αλλά και για τους απλούς πολίτες.

Τον Νοέμβριο θα μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για μετάταξη ή απόσπαση και στα τέλη του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr