24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Αληθινη Μονοπολη


του Κώστα Γιαννακίδη http://www.protagon.gr

Η πρόσκληση σε συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Ακη έχει ένα πρακτικό πρόβλημα: αν δεν σου υποδείξουν το συγκεκριμένο σπίτι, το πιθανότερο είναι να περιφέρεσαι σαν πιτσαδόρος με άδεια χέρια. Ο Ακης, ως οικογένεια, έχει τόσα ακίνητα στη διάθεσή του, που θα μπορούσε να παίξει Μονόπολη σε πραγματικές συνθήκες. Δεν είναι ο... μόνος.
Πάρτε στα χέρια σας τις καταστάσεις «πόθεν έσχες» του πολιτικού προσωπικού. Υπάρχουν δηλώσεις που ανταγωνίζονται σελίδες αγγελιών real estate. Και όλα φαίνοντα ωραία και διάφανα. Αυτό δεν ενοχλεί τόσο. Το χειρότερο είναι πως φαίνονται και φυσιολογικά, αποδεκτά σε ένα συλλογικό κώδικα ηθικής που τώρα πάει, ευτυχώς, να αλλάξει. Υπάρχουν πολιτικοί με περιουσιακά στοιχεία που έπρεπε να προκαλούν έκπληξη. Πως γίνεται, για παράδειγμα, αν δεν έχεις εργαστεί ποτέ στη ζωή σου να διαθέτεις χωράφια και βοσκοτόπια που χρειάζονται βαθιά ματιά για να κοιτάξεις ως τα όρια τους; Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους πολιτικούς. Εχει να κάνει με το πολυτελές εξοχικό του δικαστή ή το σπορ αυτοκίνητο του γιατρού που απασχολείται στο ΕΣΥ.
Γαμώτο, μη μου λέτε ότι ήμασταν αφελείς, γιατί θα σας πω ότι είμαστε πρώτα ηλίθιοι. Τη βλέπαμε τη διαφθορά δίπλα μας. Τη βλέπαμε να σηκώνει ορόφους ή να σαλπάρει για γαλανά νερά. Απλώς κάποιοι από μας το θεωρούσαν αναπόφευκτο, κάποιοι άλλοι αποδεκτό και αρκετοί παράδειγμα ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου