24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά της άνοιξης;



Η εποχή της άνοιξης, που όλη η φύση βλασταίνει και αναγεννιέται, έρχεται προσφέροντας μία μεγάλη ποικιλία σε φρούτα κι ακόμα περισσότερο σε λαχανικά. 

Την αλλαγή αυτή, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, τη διαπιστώνουμε εύκολα στις... λαϊκές αγορές - ιδιαίτερα στις βιολογικές - όπου κατά κανόνα επιλέγεται η καλλιέργεια οπωροκηπευτικών εποχής, χωρίς παραβίαση της φυσικής διαδικασίας.

Μάρτιος

Φρούτα: Τα εσπεριδοειδή συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στους πάγκους των αγορών. Θα έχουμε δηλαδή κι αυτόν (και τον επόμενο) μήνα: Πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια και μήλα



Λαχανικά: Τα πράσινα, ιδιαίτερα θρεπτικά λαχανικά εξακολουθούμε να τα βρίσκουμε: μπρόκολο, παντζάρι, πράσα, ραδίκια, ράπα, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο, αβοκάντο, κουνουπίδι, μαρούλια, καρότο, καθώς και τα μυρωδικά άνηθο και μαϊντανό.

Απρίλιος

Φρούτα: Συνεχίζουμε να βρίσκουμε τα αγαπημένα μας πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια κι μήλα πιο σπάνια, που χρειάζονται πλέον καλύτερη συντήρηση. Θα είναι από τα τελευταία που τρώμε για την τρέχουσα χρονιά.



Λαχανικά: Κάνουν την είσοδό τους τα κολοκυθάκια, τα σπαράγγια και τα κουκιά, ενώ συνεχίζουμε να βρίσκουμε ράπα (τελευταία), αγκινάρες, αβοκάντο, άνηθο, αρακά, καρότο, κουνουπίδι, κρεμμύδια φρέσκα, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανό, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πράσο, ραδίκια, σέσκουλο και σπανάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου