24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Ζαχαριάδης: Πώς θα ενώσεις τον χώρο αν δεν μπορείς να ενώσεις το κόμμα;



«Δεν μπορεί να μιλάμε για την ενότητα του χώρου, δεν μπορεί να μιλάμε για την ανασυγκρότηση της παράταξης και να δίνουμε


 ένα σήμα προς τα έξω, ότι προς τα μέσα είμαστε τρακαρισμένοι και στραπατσαρισμένοι. Αυτό έχουμε ευθύνη όλοι να το διαφυλάξουμε. Πώς θα ενώσεις τον χώρο ....αν δεν μπορείς να ενώσεις το κόμμα;» διερωτήθη ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, μια μέρα μετά την λύση της σύμβασης του Γιώργου Τσίπρα με το κόμμα.

«Δεν μπαίνω σε καμία συζήτηση, δημόσια, αξιολόγησης των στελεχών. Ο Γιώργος Τσίπρας δουλεύει περισσότερο, ο Κώστας Ζαχαριάδης λιγότερο, ο τρίτος, τέταρτος κλπ. Το οργανόγραμμα του κόμματος πρέπει να αποφασίζεται στα όργανα του κόμματος, στην Πολιτική Γραμματεία και εκεί να γίνεται η διάταξη των δυνάμεων με βάση τις αποφάσεις που παίρνει το κόμμα» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Ζαχαριάδης.


Τα ζητήματα αυτά, ρέπει να συζητηθούν άμεσα στις συνεδρίαση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, ενώ υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να υπάρχει ούτε μια σκιά, δεν είναι επιτρεπτό να υπάρχει μια σκιά, ότι κάποιος, παύει η σχέση του, επειδή εξέφρασε μια άποψη, ακόμα και αντίθετη να είναι».

«Έτσι είναι τα δημοκρατικά κόμματα, ιδίως τα κόμματα τα δικά μας, της Αριστεράς, του προοδευτικού χώρου, τα δημοκρατικά κόμματα. Και εκεί (σ.σ. στα όργανα του κόμματος) να γίνει αποφασισμένα το χρονοστοχοδιάγραμμα και η επιλογή των προσώπων. Εμένα η άποψή μου είναι ότι πρέπει να συζητηθούν εκεί, με πνεύμα αλληλεγγύης, καλόπιστα και όπου έχει υπάρξει δημόσιος τραυματισμός, να προσπαθήσουμε αυτό το πράγμα, να το επουλώσουμε, να το καλύψουμε» τόνισε. 


Πρέπει, επισήμανε, να είναι απόφαση των συλλογικών οργάνων του κόμματος το ποιοι είναι στο κόμμα με επαγγελματική σχέση. «Και τι σημαίνει αυτό, ότι έρχεται το κόμμα και σου λέει ότι κοίτα να δεις, Θάνο, Γιώργο, Κώστα, εγώ σε θέλω 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα να ασχολείσαι με αυτά τα ζητήματα, να παρεμβαίνεις στο δημόσιο λόγο, να έχεις μια προβολή. 

Το λέω γιατί, η αλητεία της Νέας Δημοκρατίας από σήμερα έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη ιστορία, αν οι τάδε έχουνε δουλειά, δεν έχουνε δουλειά κλπ. Εγώ θέλω να πω ότι το να είναι κάποιος σε μια τέτοια θέση και σε μια τέτοια σχέση και να έχει μια ατζέντα απολύτως συγκεκριμένη, είναι ό, τι πιο διάφανο και ό, τι πιο καθαρό στο πολιτικό μας σύστημα. 


Και επειδή έχουμε και εμείς διαδρομή, αλλά και η χώρα τα τελευταία 50 χρόνια της μεταπολίτευσης, υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία. Το να είναι κάποιος επιστημονικός συνεργάτης, μετακλητός υπάλληλος σε μία έμμισθη θέση στο κόμμα είναι ό, τι πιο διάφανο υπάρχει. Γιατί υπάρχουν και πολλοί που όταν έπαψαν να είναι βουλευτές ή πριν γίνουν βουλευτές, πήγαν και υιοθετήθηκαν και πουλήθηκαν σε επιχειρηματικά κέντρα, σε ανθρώπους άλλους..» προσέθεσε.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο έχει και διάφανα οικονομικά και δεν χρωστάει σε κανέναν άνθρωπο» υπογράμμισε, ενώ έκανε λόγο για ζήτημα ηθικής τάξης.

Σχετικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει στο δημόσιο πολιτικό διάλογο για την Κεντροαριστερά, ανέφερε τα εξής.


«Εγώ νομίζω ότι και μπορούμε να ενώσουμε το χώρο και έχουμε ευθύνη να ενώσουμε το χώρο, αναφέρομαι στο ΣΥΡΙΖΑ, στο κόμμα μας. Και μια δέσμη προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματός μας. Και νομίζω ότι είναι μια καλή αρχή να πατήσουμε πάνω σε αυτές τις προτάσεις.

 Γιατί και στις τελευταίες εθνικές εκλογές και στις ευρωπαϊκές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι σημαντικά αποδυναμωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όμως είναι δεύτερη δύναμη. Είναι η μεγαλύτερη δύναμη και άρα έχει την ευθύνη να πάρει πρωτοβουλίες, να ανασυνθέσει, να βάλει πιο μπροστά το εμείς από το εγώ, για να οργανωθεί αξιόπιστος αντίπαλος απέναντι στη νέα Δημοκρατία».

Ερωτηθείς εάν, ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να εγγυηθεί αυτή την ενότητα του χώρου και να τεθεί κάποια στιγμή επικεφαλής μιας μεγάλης κεντροαριστεράς, δήλωσε πως δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να κάνω δημόσια, παρωθήσεις στον πρώην πρωθυπουργό.

«Ξεκίνησε προχθές ένα σημαντικό ταξίδι ιδεών μέσα από το Ινστιτούτο του, με πολιτικές παρεμβάσεις και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για μια σειρά κορυφαία ζητήματα. Νομίζω ότι για όλους μας ήταν μια ανάσα ουσίας, πολιτικής, περιεχομένου, διαλόγου. 

Βοηθάει πάρα πολύ αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Και εν πάση περιπτώσει, αν ο Αλέξης αποφασίσει κάτι άλλο, θα το αποφασίσει ο ίδιος με την εμπειρία του και με τον τρόπο με τον οποίον ο ίδιος σταθμίζει τα ζητήματα και τα γεγονότα. Το κρίσιμο όμως αυτή τη στιγμή είναι η ανασυγκρότηση του χώρου, η ενδυνάμωση του κόμματος, οι δίαυλοι επικοινωνίας με τους άλλους χώρους».

Σχετικά με τον κ. Δούκα και σε συνάρτηση με το ενδεχόμενο να βρεθεί μεταξύ άλλων υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εφόσον οδηγηθεί εκεί το κόμμα, ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε πως με τον κ. Δούκα έχει πράγματι μια πολύ καλή συνεργασία στο Δήμο της Αθήνας, η οποία προέκυψε από τη συνεργασία τους στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για να ηττηθεί ο κύριος Μπακογιάννης.

«Αλλά εμένα η θέση μου είναι πάγια. Δεν είναι για τον κύριο Δούκα, είναι ίδια για τον κύριο Ανδρουλάκη και για όλους τους φίλους από το ΠΑΣΟΚ είναι η ίδια. Όποια και να προκύψει ηγεσία του κόμματος εάν κάνουν εκλογές και αν προκύψει θέμα ηγεσίας. Όποια και να είναι η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εγώ ήμουν πάντα υπέρ 

της άποψης των συνεργασιών και θα είμαι την επόμενη μέρα αυτής της άποψης, γιατί έτσι νομίζω ότι μπορούμε να γίνουμε πλειοψηφία, υπό τη βασική προϋπόθεση βεβαίως ότι λέμε συγκεκριμένα πράγματα στην κοινωνία. Αυτό είναι το σημαντικό. Να οργανωθούμε, να δυναμώσουμε, να έχουμε επικοινωνίες και συνεργασίες, αλλά κάτι να λέμε και στον πολίτη» είπε καταλήγοντας ο κ. Ζαχαριάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου