24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Πιο εύκολη η ίδρυση μονάδων για υδατοκαλλιέργειες!


Χρόνια προβλήματα και δυσλειτουργίες, όσον αφορά την ίδρυση και λειτουργία των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα μας, υπόσχεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα επιλυθούν με το νέο σχέδιο νόμου που πρόκειται σύντομα να τεθεί σε διαβούλευση.

 Υπενθυμίζεται ότι ο τομέας ...
των θαλάσσιων υδατοκαλλιεργειών σημείωσε μεγάλη ανάπτυξη την προηγούμενη δεκαετία και παρουσίασε σημαντικές εξαγωγικές επιδόσεις, λειτουργώντας ωστόσο χωρίς σαφές νομοθετικό πλαίσιο. Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης, θα δημιουργηθεί υπηρεσία «μιας στάσης» προκειμένου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ίδρυσης επιχείρησης υδατοκαλλιέργειας, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου.

 Παράλληλα, συστήνεται Τεχνικό Συμβούλιο Υδατοκαλλιεργειών ως το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της Πολιτείας όσον αφορά τις υδατοκαλλιέργειες. Την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των 100 αιτήσεων επενδυτικών σχεδίων ιχθυοκαλλιέργειας που έχουν υποβληθεί.

Εντός των ημερών εξάλλου θα προωθηθεί στη διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το νομοσχέδιο για τον έλεγχο τροφίμων και ζωοτροφών, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και άλλα θέματα, όπως η λειτουργία των farmers markets (αγορές παραγωγών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου