24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ......

Aργά χθες η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε κι άλλο πύραυλο ανοικτά των ανατολικών ακτών της, μετά την

Δύο νέους πυραύλους μικρού βεληνεκούς εκτόξευσε σήμερα η Βόρειος Κορέας, μία μέρα μετά τη δεύτερη πυρηνική δοκιμή της, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

«Να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου, αν θέλει να παραμείνει ένα υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας», κάλεσε την Β. Κορέα από το Ελσίνκι ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, τονίζοντας ότι η επιστροφή της στις διαπραγματεύσεις είναι «η μόνη βιώσιμη λύση».

«Ελπίζω ειλικρινά ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα είναι ικανό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα της κατάστασης», πρόσθεσε και συνέχισε: «Πρέπει να είμαστε όλοι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις σοβαρές παραβιάσεις που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο».

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε ομόφωνα τη χθεσινή δοκιμή της Βορείου Κορέας, χαρακτηρίζοντάς τη «σαφή παραβίαση» της απόφασης του 2006 που είχε υιοθετηθεί μετά την πρώτη βορειοκορεατική δοκιμή. Επιπρόσθετα, τα μέλη του Συμβουλίου ανακοίνωσαν πως θα ετοιμάσουν μία νέα απόφαση που θα περιλαμβάνει σκληρότερα μέτρα εναντίον της Πιονγκγιάνγκ.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν την σθεναρή αντίθεσή τους και την καταδίκη της πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποίησε στις 25 Μαΐου η Βόρειος Κορέα, η οποία αποτελεί σαφή παραβίαση της απόφασης 1718 του Συμβουλίου. Τα μέλη του αποφάσισαν να αρχίσουν να εργάζονται για μία απόφαση του ΣΑ στο θέμα αυτό», ανακοίνωσε ο προεδρεύων του Σώματος Βιτάλι Τσούρκιν.

Αμέσως μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, πολλοί διπλωμάτες και ιδίως η αμερικανική πλευρά, μέσω της πρέσβεως Σούζαν Ράις στον ΟΗΕ, εξέφρασαν στους δημοσιογράφους την βούλησή τους να χρησιμοποιηθεί «σκληρή» γλώσσα στη νέα απόφαση του Οργανισμού κατά της Βορείου Κορέας.

Η Β. Κορέα πρέπει να πληρώσει για τις πράξεις της αν συνεχίσει να προκαλεί τη διεθνή κοινότητα, υπογράμμισε η κ. Ράις.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο το ρωσικό ΥΠΕΞ, μία σκληρή απόφαση του Συμβουλίου για τη Β. Κορέα είναι αναπόφευκτη.

«Σαφές και αυστηρό μήνυμα» στην Πιονγιάνγκ ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα και ο αρμόδιος για τον αφοπλισμό πρεσβευτής της Νότιας Κορέας Ιμ Χαν-Τοκ, μιλώντας στη διάσκεψη του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό, στη Γενεύη. «Η βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή αποτελεί σοβαρή απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο, τη νοτιοανατολική Ασία και όχι μόνον, αλλά επίσης αποτελεί μια σοβαρή απειλή για το διεθνές καθεστώς της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων», τόνισε ο Νοτιοκορεάτης πρεσβευτής.

Εν τω μεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-Μπακ και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Τάρο Άσο, προκειμένου οι τρεις χώρες να συντονίσουν την αντίδρασή τους στην πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε στον Λι για την ανάγκη συντονισμού της αντίδρασης στην πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν «να ενεργήσουν από κοινού για να επιτύχουν και να στηρίξουν μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό της πυρηνικής δραστηριότητας και της εκτόξευσης πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα», προστίθεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Πιονγιάνγκ ζήτησε ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών Στίφεν Σμιθ. «Η Αυστραλία θα διατηρήσει μόνο ανθρωπιστικές και διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα. Επιβάλλεται στο καθεστώς αυτό να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις, κυρίως οικονομικές», τόνισε.

Αυστηρότερες κυρώσεις για τη Β. Κορέα ζητεί και η Ιαπωνία, η οποία τον Απρίλιο επέκτεινε τις οικονομικές κυρώσεις κατά του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ, απαγορεύοντας τις εισαγωγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου