24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Καμένη γη και πάλι ο Υμηττός

[CCCF768C769B699D9CC96B9D5124E549.jpg]

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στους πρόποδες του Υμηττού διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ι. Σακελάκος, προκειμένου να εξακριβωθεί αν αυτή οφείλεται σε εμπρηστική ενέργεια. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες από κατοίκους και τοπικούς φορείς ότι η φωτιά, η οποία ξέσπασε στις 15.40 στην Άνω Γλυφάδα (σε περιοχή-«φιλέτο» 1.600 στρεμμάτων), «ξεπήδησε» από τουλάχιστον τέσσερα μέτωπα με διαφορετικές κατευθύνσεις και αφού πρώτα είχαν ακουστεί διαδοχικές εκρήξεις.

Απειλήθηκαν σπίτια

Οι ισχυροί άνεμοι μαζί με τα ξερά χόρτα, τα σκουπίδια και κάθε είδους αντικείμενο που υπήρχε εντός της ευρύτερης περιοχής είχαν ως αποτέλεσμα το μέτωπο της πυρκαγιάς να πάρει διαστάσεις και αφού κατακάψει και έκταση που πρόσφατα είχε δενδροφυτευθεί (κάηκε περίπου το 10% από 45.000 δεντράκια), να απειλήσει σπίτια στο Πανόραμα Βούλας και στην Άνω Γλυφάδα.

Στη «μάχη» με τις φλόγες έπεσαν κάτοικοι της περιοχής, εθελοντές αλλά και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών να κάνουν εξαιρετικά χαμηλές -και ιδιαιτέρως εύστοχες ρίψεις νερού- και επικίνδυνες πτήσεις. Την ίδια στιγμή, οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν σε δύσβατα σημεία, καθώς δεν είχαν διανοιχθεί δασικοί δρόμοι. Από τις φλόγες καταστράφηκαν δύο ποιμνιοστάσια ενώ ζημιές υπέστησαν αρκετές αυλές σπιτιών. Πάντως, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν έως αργά χθες το βράδυ, καθώς υπήρχαν αρκετές διάσπαρτες εστίες στον Υμηττό, οι οποίες λόγω και των ανέμων αναζωπυρώνονταν συνεχώς. Η μάχη της κατάσβεσης αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα το πρωί.

Αντιδράσεις

«Οι ισχυροί άνεμοι με τη βοήθεια μιας κυριολεκτικά ανίκανης κυβερνητικής μηχανής παραδίδουν σήμερα στις φλόγες και την περιοχή Πατητήρι στον Υμηττό» δήλωσε ο Σπ. Κουβέλης, πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα περιβάλλοντος, κάνοντας λόγο για απροετοίμαστη κρατική μηχανή, χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό και χωρίς τη στήριξη της κυβέρνησης. «Η νέα φωτιά στον Υμηττό αποδεικνύει ότι τα εναπομείναντα δάση της Αττικής βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος κάθε λογής καταπατητών» επισήμανε το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου