24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του ζητήματος της λαθρομετανάστευσης και της παροχής αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης στους παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα ενέκρινε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Παράλληλα, εγκρίθηκε η δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αττική, ενώ συζητήθηκαν και οι κινήσεις της κυβέρνησης σε επίπεδο Ε.Ε. προκειμένου να συμμορφωθεί η Τουρκία στα πρωτόκολλα επανεισδοχής μεταναστών που έχουν υπογραφεί από το 2001.

Συντονισμός υπουργείων

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης Χ. Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσαν ότι δημιουργείται συντονιστική επιτροπή μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να λαμβάνονται συντονισμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα. Ο κ. Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η αυστηροποίηση των ποινών για τους δουλέμπορους, με άμεση κατάθεση τροπολογίας, η οποία θα τις μετατρέπει από πλημμελήματα σε κακουργήματα. Όσον αφορά στους ήδη ευρισκόμενους στη χώρα παράνομους μετανάστες, ανακοίνωσε ότι θα οργανωθούν κέντρα υποδοχής, όπου θα φιλοξενούνται για 12 μήνες, βάσει της σχετικής κοινοτικής Οδηγίας, αντί για 3 που ισχύει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου