24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Οι δηλώσεις Καραμανλή – Παπανδρέου

By Factorx | June 8, 2009

Το εκλογικό αποτέλεσμα ασφαλώς δεν μας ικανοποιεί, είναι σαφές ότι σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για μας στείλουν το μήνυμά τους κυρίως με την αποχή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής από το Ζάππειο.

Χαρακτήρισε επίσης πρωτοφανές το ποσοστό της αποχής, σημειώνοντας πως εκφράζει τη δυσαρέσκεια των πολιτών από το χώρο της πολιτικής. Χαρακτήρισε επίσης τον κρατικό μηχανισμό μεγάλο ασθενή και προανήγγειλε κυβερνητικές αλλαγές τονίζοντας ότι συγκεκριμένες συμπεριφορές έχουν ενοχλήσει, παραβιάζοντας αρχές που έθεσε από την αρχή.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως το κυβερνών κόμμα πορεύεται με μοναδική πυξίδα η υπευθυνότητα, βάλλοντας εκ νέου κατά του ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του ανευθυνότητα και ανυπαρξία σχεδίου για την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως η νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη και η διαμαρτυρία, η οργή του λαού έγινε δίψα για μια νέα αρχή, ελπίδα για ένα νέο αύριο. Τόνισε ακόμη πως οι πολίτες εναποθέτουν την ελπίδα τους στο ΠΑΣΟΚ, που, όπως ανέφερε, ανέτρεψε τα δεδομένα και χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ανατροπή και καταδίκη της νεοσυντηρητικής ιδεολογίας και πρακτικής.

Συνεχίζοντας τόνισε πως οι πολίτες απαιτούν ριζική αλλαγή στον τόπο μας και προσμένουν τη σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ «με τα χρόνια προβλήματα που θέριεψαν με τη διακυβέρνηση της ΝΔ, όπως η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η ανισότητα, η κοινωνική αναλγησία». Υπογραμμίζοντας πως «ανοίγει ο δρόμος της μεγάλης αλλαγής», συμπλήρωσε πως το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εκλογές είναι πλέον λαϊκή απαίτηση.
_______________________________________________________________________________________________________
Η γνώμη μας: Ο Καραμανλής με φανερή την …ανακούφιση από το αποτέλεσμα κατέστησε σαφές ότι πήρε το μήνυμα, προανήγγειλε κυβερνητικές αλλαγές και έκανε μια θεσμική ομιλία, επιμένοντας στην πολιτική του

Ο Παπανδρέου ήταν (και σωστά) μετριοπαθής και δεν θριαμβολόγησε αφού είναι προφανές ότι οι εκλογές δεν πήραν δημοψηφικό χαρακτήρα, όπως επεδίωκε το ΠΑΣΟΚ. Η δήλωσή του είχε περισσότερο κομματικό χαρακτήρα

Topics: Επικαιρότητα | 48 Σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου